Στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης επιτέθηκε ένας ασθενής που μεταφέρθηκε το βράδυ της Πέμπτης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο 30χρονος ασθενής τραυμάτισε, χτυπώντας με τη μεταλλική βάση του ορού (στατώ) μέσα στα Επείγοντα Περιστατικά ένα γιατρό, ο οποίος κατάφερε να αμυνθεί και να γλιτώσει από σοβαρότερο τραυματισμό. Το επεισόδιο είχε και συνέχεια καθώς μόλις έφτασε η Αστυνομία, ο ασθενής επιτέθηκε σε αστυνομικό ενώ δάγκωσε έναν άλλο γιατρό !

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να ζητήσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου την αυτεπάγγελτη δίωξη του δράστη, όπως προβλέπεται για τους υπαλλήλους του Δημοσίου που δέχονται επίθεση κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Στο Νοσοκομείο έφτασε αξιωματικός της Αστυνομίας,  για τον ασθενή θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία ενώ συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν ήταν υπό την επήρεια ουσιών.

Επιβεβαιώνει ο Δ. Αδαμίδης

Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Αδαμίδης, επιβεβαίωσε τα γεγονότα και σημείωσε ότι για πρώτη φορά η διοίκηση αποφάσισε να ενεργοποιήσει της σχετική πρόβλεψη του νόμου και ότι είναι αποφασισμένη να το πράξει και πάλι, προκειμένου να προστατεύσει το προσωπικό που εργάζεται σε αντίξοες συνθήκες.