Σε ανακοίνωση- ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ενόψει του 2ου συνεδρίου του κόμματος, αναφέρεται:

Το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί στις αρχές του Οκτωβρίου. Οι θέσεις για το Συνέδριο έχουν δημοσιευτεί από τις αρχές Ιουλίου, ενώ ο προσυνεδριακός διάλογος βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα από τις εφημερίδες “Αυγή” και “Εποχή” και την ιστοσελίδα του κόμματος. Στο διάλογο αυτό μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε θέλει .

Κατά τη διάρκεια της προσυνεδριακής περιόδου, θα διοργανωθούν εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, με σκοπό να ανοίξει στην κοινωνία ο διάλογος για το επικείμενο Συνέδριο. Μέσα σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, καθίσταται πιο αναγκαία από ποτέ το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες ώστε η έξοδος από την κρίση με την κοινωνία όρθια και η εφαρμογή ενός προγράμματος που θα έχει στο επίκεντρο τη δίκαιη ανάπτυξη να γίνει κτήμα τους.

Επιδιώκουμε μια ζωντανή και ανοιχτή διαδικασία που θα μαζικοποιήσει το κόμμα μας και θα το καταστήσει ακόμα πιο ικανό να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της νέας εποχής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στον προσυνεδριακό διάλογο καταθέτοντας τις απόψεις και τις προτάσεις τους. Επιδιώκουμε έναν ανοιχτό διάλογο με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος.

 

Στις εκδηλώσεις που θα προηγηθούν του Συνεδρίου, θα συμμετάσχουν στελέχη και προσωπικότητες από κόμματα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, από τα ευρωπαϊκά συνδικάτα καθώς και εκπρόσωποι από ευρωπαϊκά κινήματα.

 

http://syriza.gr/synedrio/index.php