Στην αλλη πλευρά του Ατλαντικού και πιο συγκεκριμένα στο Μέξικο Σίτυ, έφτασαν οι εικόνες από το φιλμ που είχε δημιουργήσει ο γραφίστας Γιώργος Κράλλης με 2,5 D  απεικόνιση παλαιών φωτογραφιών της Ξανθης από το σχετικό γκρουπ-συλλογή του facebbok.

metro2Το εκπληκτικό βίντεο με την πρωτότυπη μουσική και τα οπτικά εφέ που έδωσε κίνηση και ζωντάνια στις στατικές εικόνες με αυτή την τεχνική, προβάλλεται στο μετρό της Πόλης του Μεξικό της τελευταίες μέρες για ένα πολύ σημαντικό λόγο.

Στο μετρό διαφημίζεται η διεξαγωγή ενός σημαντικού φεστιβάλ που γίνεται στο Μέξικο Σίτυ για εικόνες που γράφτηκαν πάνω σε βίντεο. Στο φεστιβάλ αυτό επελέγη μαζί με άλλες τέσσερις και λαμβάνει μέρος η πρωτότυπη μουσική που έγραψε για το φιλμ ο επίσης Ξανθιώτης Δήμος Σταθούλης.

Ο ίδιος έγραψε σχετικά, μεταξύ άλλων: Αυτό που με κάνει όμως ιδιαίτερα χαρούμενο είναι ότι οι αναμνήσεις αυτού του γκρουπ ταξίδεψαν αρκετά χιλιόμετρα και τώρα παίζουν σε διαφημίσεις σε διάφορες οθόνες”

Έτσι, οι διακρίσεις για το φιλμάκι συνεχίζονται, αυτή τη φορά για τη μουσική και οι εικόνες από την Ξάνθη του περασμένου αιώνα, έφτασαν μέχρι το μετρό της πρωτεύουσας του Μεξικού.