Πραγματική μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι Πυροσβέστες το βράδυ χθες και μέχρι τα ξημερώματα για να περιορίσουν την πυρκαγιά κοντά στο Δωρικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του alexpoli.gr όταν η κατάσταση έμοιαζε να γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη, δόθηκε εντολή να υπάρχει ετοιμότητα για εκκένωση του χωριού ενώ σε επιφυλακή τέθηκαν και δυνάμεις της αστυνομίας για την περίπτωση που θα χρειάζονταν η εκκένωση κάτι το οποίο ευτυχώς αποφεύχθηκε χάρη στην εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Οι δυνατοί άνεμοι έκαναν το έργο της κατάσβεσης εξαιρετικά δύσκολο. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να καταφέρουν να ελέγξουν την πυρκαγιά ενώ και σήμερα υπάρχει αυξημένη επιφυλακή για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης. Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο Δωρικό, λίγο βορειότερα από την Εγνατία οδό και επεκτάθηκε προς την ευρύτερη περιοχή της Νίψας. Η μυρωδιά του καμένου έγινε αισθητή μέχρι τις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Σημαντική ήταν και η βοήθεια κατοίκων της περιοχής, αγροτών, που βοήθησαν με τρακτέρ για να δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη.

Τις πρώτες πρωινές ώρες η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος 44 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 1 ΟΤΑ.

www.alexpoli.gr