Και επισήμως στη θέση του βρίσκεται ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης Αχιλλέας Γερόπουλος.

Μετά την ορκωμοσία του στην 4η ΥΠΕ παρουσία του ΥΠΕάρχη Σ. Πλωμαρίτη ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του ενώ προέβη στις πρώτες δηλώσεις του στο Κανάλι 6.

Ξεκινά η αποπληρωμή των παλιών οφειλών

Όπως είπε, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα, υπάρχει αισιοδοξία  και οι πρώτες θετικές εξελίξεις. Όπως σημείωσε, το Νοσοκομείο μαζί με τα υπόλοιπα της Βόρειας Ελλάδας, ξεκινούν να αποπληρώνουν τις ληξιπρόσθεσμες οφειλές των παλαιοτέρων ετών μαζί, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τις ανάγκες των τακτικών προϋπολογισμών καθώς είναι και αρκετά κρίσιμο να ενισχυθούν οικονομικά οι τοπικές κοινωνίες με την αποπληρωμή.

geropoulos 2Δεύτερος άξονας δράσης είναι οι προσλήψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, οι διαγωνισμοί των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ επιχειρείται να ενεργοποιηθούν και παλαιότερες προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ. Τέλος, τρίτο στόχο, αποτελεί η προετοιμασία για εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ και το Interreg για την ενίσχυση σε μηχανολογικό και ιατρικό εξοπλισμό του Νοσοκομείου.

Αίσθημα δικαιοσύνης και διαφάνειας

Όπως σημείωσε, στις τρεις εβδομάδες, που βρίσκεται στο Νοσοκομείο συνάντησε εργαζόμενους με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ο δικός του στόχος, εφαρμόζοντας την πολιτική του Υπουργείου Υγείας, είναι να μεγαλώσει το αίσθημα δικαιοσύνης και διαφάνειας στο Νοσοκομείο της Ξάνθης και γενικότερα στο χώρο της Υγείας.