Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, μία  ληστεία και μία απόπειρα κλοπής, που διαπράχθηκαν το μεσημέρι της 2-8-2016 και της 20-7-2016, στην Καβάλα. 

Συνελήφθη  το μεσημέρι της Τετάρτης στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 16χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, απόπειρα κλοπής και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, την 2-8-2016 το μεσημέρι, η 16χρονη, εισήλθε στην οικία 81χρονου, στην Καβάλα, όπου με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 245 ευρώ, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες, κατά την διάρκεια των οποίων, εντόπισαν και συνέλαβαν την δράστιδα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι η 16χρονη, το μεσημέρι της 20-7-2016, είχε διαρρήξει την ίδια οικία χωρίς όμως να αφαιρέσει οτιδήποτε από το εσωτερικό της, καθόσον έγινε αντιληπτή και τράπηκε σε φυγή.

Σημειώνεται ότι η δράστιδα έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία και επανειλημμένα για κλοπές.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.