Οι «Έντιμοι Απατεώνες», μετά από τρίτη συνεχή χρόνια επιτυχούς θεατρικής δημιουργίας στο Δήμο Ξάνθης, αποφασίζουν να ανεβάσουν ένα έργο-σταθμό στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου, που αφύπνισε το εθνικό αίσθημα και τη συνείδηση του λαού κατά τα σκληρά χρόνια της δικτατορίας του ’67. Πρόκειται, βέβαια για «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Κατά τη διάρκεια του έργου, παρουσιάζεται -μέσα από ξεχωριστά επεισόδια και εμβληματικά τραγούδια- η δραματική ιστορική πορεία της Ελλάδας των τελευταίων αιώνων: η Τουρκοκρατία, η Επανάσταση του 1821, το Σύνταγμα του 1843, ο Ξεριζωμός του 1922, η Κατοχή του 1940 περνούν μπροστά από τα μάτια των θεατών, φιλτραρισμένα από τη σατιρική διάθεση και την κοφτερή πένα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, δίνοντας μία παράσταση που έμελλε να γράψει τη δική της ιστορία στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα της χώρας που σκιαγραφεί.

Με πρωταγωνιστές τους Τζένη Καρέζη, Κώστα Καζάκο, Διονύση Παπαγιαννόπουλο και με την ανεπανάληπτη φωνή του Νίκου Ξυλούρη, το «Μεγάλο μας Τσίρκο» έγινε σύμβολο αντίστασης, ελπίδας, ελευθερίας της σκέψης και της έκφρασης σε μια χρονική περίοδο που τα παραπάνω αποτελούσαν μονάχα ένα ουτοπικό όνειρο.

Η θεατρική ομάδα της καρδιάς σας επαναποκτά παλμό