Αν και διαδικαστικά τα θέματα που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, στη συνεδρίασή του το απόγευμα της Τρίτης, το κολυμβητήριο ήρθε στην επιφάνεια με την υπόθεση της νομιμοποίησης του κτιρίου που ξεκινά από το Δήμο.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν για άλλη μια φορά στη δημοτική αρχή για το γεγονός ότι παραμένει κλειστό με τους Ιπποκράτη Καμαρίδη και Μανώλη Φανουράκη να ζητούν δέσμευση από το Δήμαρχο για την ημερομηνία που θα ανοίξει.

“Δεν θέλουμε να δώσουμε ημερομηνία γιατί δεν θέλουμε να αποδειχθούμε ψεύτες¨και ανακόλουθοι” απάντησε ο Χ. Δημαρχόπουλος, ο οποίος πάντως επιτέθηκε και στον Μ. Φανουράκη για το γεγονός ότι επί Αντιδημαρχίας του είχε κλείσει η πισίνα (στη θητεία Στυλιανίδη, όταν ανήκαν στην ίδια παράταξη)  αλλά ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης απάντησε ότι ήταν ανοιχτό επί θητείας του νυν Δημάρχου και έκλεισε οριστικά το Δεκέμβρη του 2014,

Κτίριο για παιδικό σταθμό θέλει να αγοράσει ο Δήμος Ξάνθης

Το ενδιαφέρον του Δήμου για ένα κτίριο, η διεύθυνση του οποίου δεν διευκρινίστηκε, επισημοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με την έγκριση για την εκτίμησή του κτιρίου ώστε να αγοραστεί και να δημιουργηθεί ένας παιδικός σταθμός. Το θέμα ήταν αφορμή και για κόντρα μεταξύ των παρατάξεων.

Ο Μανώλης Φανουράκης ρώτησε γιατί ο Δήμος δεν ενέκρινε τη σεζόν που λήγει, τη φοίτηση για 63 παιδιά που είχαν κάνει αίτηση και βρέθηκαν εκτός,  με τον τέως Πρόεδρο Ιορδάνη Χατζηεφραιμίδη να απαντά ότι είχαν υψηλά εισοδήματα και βάσει αυτών δεν εγκρίθηκαν οι αιτήσεις τους.