fredtito

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Σχολή Αστυνομίας ήταν το γεγονός που τάραξε το ήσυχο καλοκαίρι της Ξάνθης. Ο αριθμός των διαδηλωτών ήταν αρκετά μεγάλος και υπήρξαν σκληρές συμπλοκές. Αν και υπήρχαν αρκετοί αλληλέγγυοι από άλλες χώρες, οι γηγενείς ήταν αυτοί που πρωταγωνίστησαν στη σύγκρουση που σημειώθηκε με την Αστυνομία. Από την πλευρά των διαδηλωτών έπεσαν πέτρες και άναψαν καπνογόνα ενώ η Αστυνομία απάντησε με χημικά προκειμένου να διαλύσει τους διαδηλωτές.

fredtito

Νέες συζητήσεις θα ανοίξουν για τις δαπάνες συγκεκριμένου Δήμου της Ξάνθης που ειδικεύεται στις απευθείας αναθέσεις κάθε είδους, λένε οι πληροφορίες. Από τη μία είναι άκομψο και βαρετό να ασχολείται η επικαιρότητα συνεχώς με τις δαπάνες για ευνόητους λόγους. Από την άλλη πάλι, είναι τέτοιες οι προκλήσεις, τα ποσά και οι πρακτικές (ειδικά για τις ομάδες των συμφερόντων που στοχοποίησαν και στοχοποιούν υπολήψεις και πρακτικές ακριβώς με αυτή την ψευτοηθική ρητορική) που σκέφτεται κανείς ότι αν δεν τα φέρνει στην επιφάνεια ο Τύπος, η ασυδοσία θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Πάντως με αυτά και μ΄αυτά κάποιοι Δήμαρχοι όλοι και περισσότεροι, με ολοενα μεγαλύτερη ένταση δικαιώνουν όσους θεωρούν ότι οι Δήμοι υπήρξαν και παραμένουν εστίες διαφθοράς, πελατειακών εξυπηρετήσεων και μικροπολιτικής αλλά δικαιώνουν περίτρανα και τον Τσίπρα για την πολυσυζητημένη φράση περί “Βλαχοδήμαρχων” που αποδεικνύεται εύστοχη και απολύτως ακριβής, όσο και αν ενόχλησε τότε.

fredtito

Γιατροί από διάφορες χώρες της Ευρώπης μετεκπαιδεύονται στη Πνευμολογική Ειδικότητα σε πρωτοποριακές τεχνικές που αναπτύσσονται στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, μας ενημερώνει η Διοίκηση του Ξανθιώτη Δημήτρη Αδαμίδη, που έχει ξεκινήσει με εξωστρέφεια τη θητεία του . Πρόσφατα επίσης πληροφορηθήκαμε ότι πλέον εφαρμόζονται πρωτοποριακές τεχνικές αλλαγής αορτικής βαλβίδας χωρίς επέμβαση, στο αιμοδυναμικό τμήμα του ΠΓΝΑ.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι μέσα σε λίγους μήνες έγιναν θαύματα στο Νοσοκομείο αλλά δείχνει ότι υπήρχε μια καλή υποδομή που αξιοποιήθηκε με νέες ιδέες  και ότι υπάρχει συνέχεια της Διοίκησης γιατί στο επίκεντρο δεν βρίσκονται τα κόμματα και οι κυβερνήσεις αλλά ο άνθρωπος και η παροχή υπηρεσιών υγείας σε μια εποχή που ο κλάδος αυτός έχει καταρρεύσει.

fredtitoΑπό το Δήμο Αριανών της Ροδόπης προερχόταν ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν Ερόλ Ολτσάκ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια του  πραξικοπήματος, στη γέφυρα του Βοσπόρου μαζί με το 16χρονο γιο του. Ήταν ο διαφημιστής και υπεύθυνος όλων των εκστρατειών του εδώ και χρόνια και αυτο προκάλεσε και την κατάρρευση του Ερντογάν ενώ εκφωνούσε τον επικήδειό του.

Από τη Ροδόπη άλλωστε υπάρχουν πολλοί στενοί συνεργάτες του Ερντογάν όπως  Μεχμέτ Μουεζίνογλου, από τους πρώτους που τάχθηκαν υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής …!