Μια απίστευτη ιστορία τρέλας της δημόσιας διοίκησης εκτυλίχθηκε μεταξύ της Ξάνθης και της …Κατερίνης. Μια συνταξιούχος από την Ξάνθη έλαβε από το Δήμο Κατερίνης ειδοποίηση την περασμένη εβδομάδα  ότι οφείλει 88,05  ευρώ στο Δήμο της Μακεδονίας για παράβαση του ΚΟΚ  και πιο συγκεκριμένο παράνομη στάθμευση κατά τα έτος 1996  !

katerini 2Η απίθανη λεπτομέρεια είναι πως η συνταξιούχος ούτε έχει, ούτε είχε ποτέ κάποιο όχημα στην κυριότητά της αλλά ούτε και δίπλωμα οδήγησης. Φυσικά ούτε βρέθηκε ποτέ στην Κατερίνη πριν από 20 χρόνια.

Κατέσχεσαν το ποσό από το λογαριασμό της !

Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι, πριν στείλει τη σχετική ειδοποίηση, ο Δήμος Κατερίνης είχε κατάσχει αυτό το ποσό από τον τραπεζικό λογαριασμό της (30 ευρώ πρόστιμο και 59 ευρώ προσαυξήσεις).

Πως μπορεί να έγινε το λάθος

To Χanhti2.gr επικοινώνησε με το Δήμο της Κατερίνης και από τους αρμόδιους υπαλλήλους πιθανολογήθηκαν κάποιες εκδοχές για το λόγο που μπορεί να έφτασε εκεί η υπόθεση. Όπως εξηγούν, τα στοιχεία των πινακίδων στο αρχείο της Εφορίας είναι διαθέσιμα από το 1997 και έπειτα. Έτσι αναζητούνται στοιχεία από την κλήση που βεβαιώθηκε, η οποία όμως πριν από 20 χρόνια δεν περιελάμβανε το ΑΦΜ αλλά μόνο ονοματεπώνυμο και όνομα πατρός ή όνομα συζύγου.

Έτσι εκτιμούν πως είναι πιθανό να υπήρχε μια συνωνυμία με κάποιο πρόσωπο που το 1996 κατείχε ΙΧ με τη συγκεκριμένη πινακίδα, που πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή και είναι άγνωστο για το Υπουργείο ΟΙκονομικών.  Και κάπως έτσι, έφτασαν στη μοναδική γυναίκα με το ίδιο πατρώνυμο, αν και ζει 274 χιλιόμετρα μακριά και δεν είχε ποτέ όχημα ή δίπλωμα οδήγησης !

Πάντως, θα γίνει μια σχετική αίτηση διαγραφής του προστίμου, για προφανείς λόγους από την παθούσα.

katerini 2