Την εικόνα που επικρατούσε στην Κωνσταντινούπολη, από την ώρα της εκδήλωσης τξης απόπειρας πραξικοπήματος αλλά και εύστοχες εκτιμήσεις για την έκβαση, μετέφερε με σύνεντεύξεις της η Ξανθιώτισσα Εμινέ Γεσίρ.

Όπως είπε, από την ώρα της εκδήλωσης του πραξικοπήματος οι πολίτες έζησαν τρομακτικές στιγμές και κλείστηκαν στα σπίτια πολύ γρήγορα. Αμέσως μετά τα διαγγέλματα στην τηλεόραση από τους κυβερνητικούς παράγοντες υπήρξε κινητικότητα και κόσμος βγήκε στους δρόμους, ανέφερε.

Τουλάχιστον 2 ώρες πριν διαφανεί η αποτυχία του πραξικοπήματος η γνωστή Ξανθιώτισσα, που παρακολουθούσε τις εξελίξεις, είχε εκτιμήσει εύστοχα ότι η μάχη για τον έλεγχο της χώρας στην Τουρκία, θα αποβεί υπέρ του Προέδρου Ερντογάν, και δήλωσε πως μέχρι το πρωί, η ηρεμία στην Κωνσταντινούπολη και την Τουρκία θα έχει αποκατασταθεί, χωρίς να υπάρχξουν πιο δυσάρεστες εξελίξεις.

Με ανάρτησή της στο facebook λίγο μετά τη 1 πμ δήλωσε ότι τα πράγματα έχουν ηρεμήσει στην Κωνσταντινούπολη και ότι οι εξελίξεις ήταν πΡΟαρκετά γρήγορες αλλά η τάξη επανήλθε.