Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προεδρεύοντος του Αν. Υπουργού Νίκου Τόσκα.

Στη σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε διάφορες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει ετοιμότητα στα σώματα ασφαλείας λόγω των εξελίξεων που υπάρχουν στην Τουρκία.

Κυριότερο από αυτά τα μέτρα είναι η αυξημένη επιφυλακή στην οποία τίθενται όλες οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θράκη και, πρακτικά, στα χερσαία σύνορα της χώρας με την Τουρκία.

Οι επιτελείς της κυβέρνησης φοβούνται αύξηση μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών το επόμενο χρονικό διάστημα, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία. Τα τελωνεία έχουν κλείσει νωρίτερα, με την εκδήλωση του πραξικοπήματος.

Ύψιστη Ετοιμότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αντίστοιχες συσκέψεις προαγματοποιούνται στο Πεντάγωνο, υπό τον Άμυνας Πάνο Καμμένο, και όπως ανακοινώνεται, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα πριν την εκδήλωση του πραξικοπήματος, μελετώντας κινήσεις τουρκικών στρατευμάτων, ενώ υπάρχει κατάσταση υψίστης ετοιμότητας στο στράτευμα.

Οι διοικητές και οι υποδιοικητές των μονάδων βρίσκονται ήδη στα στρατόπεδα, προκειμένου να επιβλέπουν την κατάσταση των μονάδων.