Μείζον πολιτικό ζήτημα έχει ξεσπάσει μετά την κηδεία του 19χρονου στρατιώτη στη Γλαύκη.
Δημοσιεύματα εμφανίζουν τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να εμπλέκεται με τη διαδικασία της ταφής, και κατηγορείται για την απουσία της ελληνικής σημαίας από το φέρετρο του στρατιώτη και την εμπλοκή που παρουσιάστηκε με την ταυτόχρονη παρουσία  των Μ. Σινίκογλου και Α. Μετέ στην ίδια τελετή.

Στο θέμα παρενέβη με δήλωσή του και ο τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Καράογλου, ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες στο βουλευτή Ξάνθης, υιοθετώντας και σχολιάζοντας τα σχετικά δημοσιεύματα.

Χ. Ζεϊμπέκ: Συμφωνία οικογένειας-Ιμάμη-Στρατού για την κηδεία

Μετά το θόρυβο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωσή του στο Κανάλι 6 απαντά ότι ο ίδιος παραβρέθηκε σε μια τελετή για να συλλυπηθεί τους οικείους του στρατιώτη και δεν τον αφορά η οργάνωση της κηδείας για την οποία σημειώνει ότι έγινε με βάση τη συμφωνία που είχε η οικογένεια, ο ιμάμης του χωριού και η στρατιωτική υπηρεσία καθώς και ότι ο ίδιος έδρασε πυροσβεστικά σε όσα συνέβησαν.

Στο θέμα παρενέβη και η νομαρχιακή του κυβερνώντος κόμματος που κοινοποίησε στο προφίλ της στο facebook, το βίντεο από την τελετή ενώ κατηγορεί ως κατασκευασμένα τα δημοσιεύματα και προσφεύγει στην Εισαγγελία Ξάνθης για να διερευνηθεί η πιθανή τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Με αφορμή την κηδεία του άτυχου 19χρονου στρατιώτη, οι γνωστοί κύκλοι των τοπικών ΜΜΕ της Θράκης έπαιξαν για ακόμα μια φορά το παιχνίδι τους στην περιοχή. Με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, παρουσίασαν ένα κάλπικο γεγονός που απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα, ως αληθινό, σπέρνοντας  ψεύδος και  μίσος, καταφέρνοντας να δώσουν πάτημα στις φασιστικές αντιλήψεις και στη ΧΑ, παίζοντας βρώμικα παιχνίδια σε βάρος της μειονότητας, της τοπικής κοινωνίας αλλά και της χώρας. Δεν θα τους αφήσουμε, δεν θα υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό.

Επειδή «καταγγέλθηκε» η διάπραξη αδικημάτων που διώκονται αυτεπάγγελτα (περιύβριση αρχής και συμβόλων, περιύβριση νεκρού κλπ) η παρούσα κοινοποιείται και στην εισαγγελέα Πλη/κών Ξάνθης, προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και να αποδοθούν στη δημόσια χλεύη, οι συκοφάντες.