fredtitoΠολιτικές κόντρες προέκυψαν από την κηδεία του άτυχου 19χρονου στη Γλαύκη. Στο στόχαστρο κάποιων δημοσιευμάτων βρέθηκαν οι πολιτικοί της μειονότητας, κυρίως ο βουλευτής Χ. Ζεϊμπέκ, για το θέμα της παρουσίας ή μη του Μ.Σινίκογλου  και αν ήταν προσκεκλημένος (ενώ τελικά ο Α. Μετέ φαίνεται να τέλεσε την τελετή) και της θέσης στην οποία θα ήταν η ελληνική σημαία, πάνω ή δίπλα από το φέρετρο του νεκρού. 
Τελικώς φαίνεται ότι υπάρχει ένταση για το θέμα, καθώς το βράδυ σε ανάρτηση της η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση και ανέφερε: “Τα φασιστοειδή τοπικά ΜΜΕ συνεχίζουν να προκαλούν και να σπέρνουν το μίσος, εκμεταλλευόμενα ακόμη και τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου. Δεν σεβάστηκαν ούτε τον νεκρό ούτε και την οικογένεια. Τα βρώμικα παιχνίδια τους στη μειονότητα δεν θα περάσουν.”

Κάπου εκεί μπλέχτηκαν και οι χρυσαυγίτες και χάθηκε κάθε περίπτωση σοβαρής συζήτησης για το θέμα. Σε χειρότερη θέση πάντως οι γονείς που έθαψαν ένα ακόμη παιδί αλλά πρέπει να διαχειριστούν και όλο αυτό το πολιτικό ζήτημα, αντί για το πένθος τους. Σε αυτές τι περιπτώσεις η οικογένεια είναι αυτή που μπορεί να μιλήσει για τις επιθυμίες της και να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα, αλλά αυτή την ώρα είναι αδύνατο και ανεπίπτρεπτο  να προσεγγίσει κανείς αυτούς τους ανθρώπους μέσα στον πόνο τους για ένα πολιτικό παινχίδι.  Άρα ο καθένας εμπιστεύεται τις πηγές που θεωρεί αξιόπιστες…

fredtitoΜε μια συνέντευξη-έκπληξη στον “εχθρικό” ΣΚΑΙ ο Πρωθυπουργός τοποθετήθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα και φαίνεται πως επελεξε να τροφοδοτήσει, όπως συνηθίζει, τις συζητήσεις των επόμενων ημερών. Βέβαια ο εκλογικός νόμος, η αξιολόγηση, η πορεία της οικονομίας και όλα όσα μπορεί κάποιος να τα δει από τη δική του οπτική συναγωνίζονται σε σημασία μια μόνο δήλωση της χθεσινής μέρας που  συμπυκνώνει πάρα πολλές ελληνικές και ευρωπαϊκές ειδήσεις της τελευταίας 15ετίας:

«Η Goldman Sachs ήταν αυτή που συμβούλευε τους Έλληνες και παραποιούσε τους αριθμούς (των δημόσιων λογαριασμών) που η Ελλάδα είχε δώσει πριν από μερικά χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μερικά χρόνια αργότερα μαθαίνουμε ότι ο κ. Μπαρόζο θα προσληφθεί από την Goldman Sachs; Νομικά είναι δυνατό, όμως ηθικά θίγεται το πρόσωπο, είναι ηθικά απαράδεκτο», δήλωσε  ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ .

fredtitoΜε αφορμή ένα πρόσφατο περιστατικό, ίσως πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι για την ένταξή μας ως χορηγών επικοινωνίας σε οποιαδήποτε εκδήλωση, υπάρχουν πάντα όροι, όπως έχουμε εξηγήσει πολλές φορές στο παρελθόν.  Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για εκδηλώσεις πολιτισμού, διατηρούμε το δικαίωμα να είμαστε επιλεκτικοί και να αποφασίζουμε ποιος θα βρίσκεται δίπλα μας και να αρνούμαστε να συγκαταλεγόμαστε δίπλα σε όσους εκφράζουν την πολιτισμική παρακμή του τόπου.

Ο καθένας φυσικά  διατηρεί το δικαίωμα των επιλογών του και εμείς το δικό μας, ακόμη και αν αυτός που καλεί είναι καθόλα σοβαρός και αξιοπρεπής. Οι όροι μας όμως ειναι απαράβατοι. Ειδικά αν πρόκειται για την υποκουλτούρα της πόλης τότε εννοείται ότι εμείς είμαστε μακριά. Eπιλέον δεν, δεν γίνεται όλοι να βρίσκονται μαζί αλλά πρέπει ο διοργανωτής να αξιολογεί με βάση τα κριτήριά του.  Μπορεί να ζούμε σε μια μικρή επαρχία αλλά η λογική “ξύλα-πετρες” δεν μας αφορά.  Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν θα γίνουμε ποτέ. Αλλά No harm feelings που λένε και οι σύμμαχοι !

Kαλό Σαββατοκύριακο !