Η οικογένεια της μικρής Μαρίας, αμέσως μετά την ολοκληρωση του φιλικού έκανε την εξής ανάρτηση:

Το τελευταίο διάστημα δεχτήκαμε τεράστια αγάπη από το σύνολο των συμπολιτών μας, και αυτό μας κάνει πολύ περήφανους ως μέλη αυτής της κοινωνίας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Ξανθιώτες, τους τοπικούς φορείς και συλλόγους, καθώς και τους επαγγελματίες της Ξάνθης, που με τη στήριξή τους απέδειξαν ότι η ανθρώπινη αλληλεγγύη υπάρχει ακόμη και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε.
Η αγάπη που τόσο απλόχερα έχουμε λάβει, γεμίζει με δύναμη εμάς και τη Μαρία μας, και ευχόμαστε κάποτε να βρεθεί τρόπος να την ανταποδώσουμε!

Με αγάπη,
Η οικογένεια της μικρής Μαρίας!

Το σχετικό ρεπορτάζ  του Νεκτάριου Αμποβιανίδη από το Thrakisports.gr από τη μεγάλη κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο ΔΑΚ Ξάνθης την Παρασκευή.

mariaΠαρουσία πλήθος κόσμου, και επώνυμων και ανώνυμων, που τίμησαν με την παρουσία τους το σπουδαίο φιλανθρωπικό παιχνίδι που διεξήχθη στο ΔΑΚ(Ασπίδα) της Ξάνθης μεταξύ της πρωταθλήτριας ομάδας του Region’s Cup ΕΠΣ Ξάνθης και ομάδας επίλεκτων που συνέθεσαν την ομάδα των φίλων της μικρής Μαρίας.

Η μόλις 3 ετών Μαρία έχει κάνει επέμβαση αφαίρεσης όγκου στον εγκέφαλο, με την πρώτη επέμβαση δυστυχώς να μην φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα και έτσι θα πρέπει να χειρουργηθεί εκ νέου. Με την διεξαγωγή αυτού του φιλικού που γίνεται για ιερό σκοπό έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για να μπορέσει η μικρή Μαρία να χειρουργηθεί εκ  νέου και με τις ευχές όλων να πάνε όλα καλά αυτή την φορά.

maria 4Ο θείος της μικρής Μαρίας που έδωσε το παρών δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνηση του αλλά και την ευγνωμοσύνη του για όλο τον κόσμο που συνέβαλε, απο αυτούς που πήραν ένα εισιτήριο δίνοντας 1 ευρώ μέχρι και αυτούς που έδωσα σημαντικά ποσά, και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο αγκάλιασε σύσσωμη η κοινωνία της Ξάνθης αυτή την υπέροχη πρωτοβουλία. Άλλωστε το ποσό που μαζεύτηκε ξεπέρασε τις προσδοκίες, με τις ευχές όλων αυτή να ήταν η αρχή ώστε στο τέλος αυτής της διαδρομής όταν η μικρή Μαρία υγιέστατη ποια και μεγάλη θα ακούει απο τους δικούς της ανθρώπους πως αποτέλεσε το έναυσμα ώστε όλοι οι Ξανθιώτες και μη να ενώσουν τις δυνάμεις τους για κάτι έναν ιερό σκοπό την υγεία ενός μικρού κοριτσιού που δίνει το δικό του αγώνα.

Άλλωστε και μόνο το γεγονός πως το παρών έδωσαν τόσοι άνθρωποι για να παρακολουθήσουν το φιλικό, που ακόμα και την ώρα του αγώνα υπήρχαν πρωτοβουλίες για να συμβάλουν και άλλοι ώστε να μαζευτεί ακόμη μεγαλύτερο ποσό, αγοράζοντας φανέλες ομάδων της Super League απο αξιέπαινες προσφορές τόσο της ΠΑΕ Ξάνθης όσο και ποδοσφαιριστών που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα που τους έγινε. Όπως φυσικά και αρκετοί παράγοντες σωματείων του ερασιτεχνικού, παίκτριες της Γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Ξάνθης τις «Βασίλισσες Θράκης», αλλά και σπουδαίοι βετεράνοι ποδοσφαιριστές που έδωσαν το παρών όπως οι Ζήσης Βρύζας και Μάκης Τζάτζος

Πολύ σημαντική φυσικά και η μαζική συμμετοχή των ποδοσφαιριστών που αποτέλεσαν την ομάδα των «Φίλων της Μαρίας» παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των ΑΟΞ, Ασπίδας, Βιστωνίδας και Ζυγού, ποδοσφαιριστές της ομάδας του Πυροσβεστικού σώματος που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα που τους έγινε, ενώ αξίζει να τονίσουμε την εξαιρετική πρωτοβουλία που πήραν οι «Φίλοι της Μαρίας» να αγοράσουν την κάθε φανέλα που φόρεσαν στην τιμή των 10 ευρώ, μια πραγματικά γενναιόδωρη και άξια αναφοράς κίνηση. Μάλιστα να σημειώσουμε πως όλες οι φανέλες αριθμούσαν το νούμερο 3, την ηλικία δηλαδή της μικρής Μαρίας.

Άξια αναφοράς και η στήριξη που παρείχε η ΠΑΕ Ξάνθη οπού μάλιστα στην έναρξη του αγώνα έδωσαν το παρών αντιπροσωπεία του συλλόγου, αποτελούμενοι από τους τέσσερις αρχηγούς της ομάδας Κώστα Φλίσκα, Δήμο Μπαξεβανίδη, Θοδωρή Βασιλακάκη και Άντριαν Λουσέρο συνοδευόμενοι από τον προπονητή της ομάδας Ραζβάν Λουτσέσκου και τον τιμ μάνατζερ της ομάδας Γιώργο Κασναφέρη, ενώ να σημειώσουμε πως στην ομάδα των φίλων της μικρής Μαρίας αγωνίστηκαν ο βοηθός προπονητή της ομάδας Λουτσιάνο Ντε Σόουζα και ο τεχνικός διευθυντής των τμημάτων Υποδομής Νίκος Κεχαγιάς.

Άξια συγχαρητηρίων είναι και η ΕΠΣ Ξάνθης για την εθελοντική της προσπάθεια ώστε αυτό το φιλικό να γίνει όσο πιο οργανωμένα γίνεται κάνοντας παράλληλα ένα μεγάλο αγώνα ώστε όσο πιο πολύς κόσμος να συμβάλει σε αυτό τον μεγάλο αγώνα, τον αγώνα ζωής της μικρής Μαρίας. Όπως φυσικά και η πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Region’s Cup ομάδα της Ένωσης που αποδέχτηκε την πρόσκληση και συνέβαλε και αυτή με κάθε τρόπο στο να πάνε όλα καλά, όπως και οι τρείς παίκτριες της «Βασίλισσας της Θράκης» που αγωνίστηκαν και αυτές στο φιλικό μαζί με την ομάδα της ΕΠΣ Ξάνθης.

Για την ιστορία να σημειώσουμε πως η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να τελειώνουν το ματς ισόπαλες με 1-1, με την ομάδα της ΕΠΣ Ξάνθης να ανοίγει το σκόρ στο τρίτο 25 λεπτό που παίχτηκε με πλασέ του Στέλιο Κοτζάκελη, για να έρθει η ισοφάριση για τους φίλους της μικρής Μαρίας στο φινάλε με τέρμα του Τάσου Αβραμίδη που λίγο νωρίτερα είχε αστοχήσει σε εκτέλεση πέναλτι.  Στην διαδικασία των πέναλτι οι φίλοι της μικρής Μαρίας ήταν απόλυτα εύστοχοι σκοράροντας τέσσερις φορές, ενώ απο την άλλη πλευρά οι παίκτες της Region’s Cup δεν κατάφεραν να νικήσουν σε κανένα απο τα τέσσερα πέναλτι που εκτέλεσαν απέναντι στον Μανώλη Φανουράκη. Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Γιώργος Καμαράκης με βοηθούς τους Θανάση Βασίλα και Χρήστο Τζεβελεκίδη.

Για την ομάδα των φίλων της μικρής Μαρίας ο προπονητής Γιάννης Δημητριάδης χρησιμοποίησε τους: Μουστάκη, Τσιφλίκογλου, Κουμουλίδη, Ανθόπουλο, Καραγεωργίου Φρ., Μαλαδένη, Μαρτσέλο, Λουτσιάνο, Σαμαρά Μ., Πάππο, Κωνσταντινίδη, Ματζαρίδη, Τσετινέ, Αβραμίδη Τ., Χαραλαμπίδη, Μιχαηλίδη Θ., Κεχαγιά, Χαϊτίδη, Μαραντά, Φανουράκη, Μελισσόπουλο Δ., Ζουρνατζίδη, Κανδυλίδη, Φυλτανίδη, Ακτενίζογλου, Παπάζογλου, Νταβουλτζόπουλο και Σταυρίδη.

Ενώ για την ομάδα της ΕΠΣ Ξάνθης που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας στο Region’s Cup, συν τις τρεις Βασίλισσες που αγωνίστηκαν, ο Απόστολος Κουτρουλός χρησιμοποίησε τους: Ρούφο, Μπαϊρακταρίδη, Χακή Τζαμπάζ, Σαρηγιαννίδη Αλ., Τζαρτάκη, Τουργαίδης Κ., Παπαϊωάννου Παναγιώτα, Τουργαίδης Στ., Μπουρλόγλου, Ζάικος, Κυριαζίδης, Πελτεκίδης, Κοτόπουλος, Μαυρόπουλος, Κονωνάς, Ψωμάς, Αθανασίου, Σαρηγιαννίδης Π., Μυλωνάς, Κοτζάκελης, Κουτσομιχάλης, Παπαδημητρίου, Μετοικίδου Σέβη και Ναλμπάντη Ελισάβετ