Την πρώτη γνωριμία με τον τύπο είχαν τα μέλη της νεας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο νέος Γραμματέας Ανέστης Αντωνιάδης, παρουσίασε τα νέα μέλη, Ελένη Δοξακάκη, Βίκυ Νεοχωρίτου, Στέλιο Τσετινέ, Χρήστο Σαρόγλου, Φώτη Φιλιππίδη και το Γιώργο Παπαδόπουλο καθώς και τις αρμοδιότητές τους. Οριοθέτησε του στόχους της νέας σύνθεσης της οργάνωσης μιλώντας για ανασυγκρότηση, οικονομικό εξορθολογισμό και ανέφερε ότι σύντομα το ΠΑΣΟΚ θα αναζητήσει νέα, οικονομικότερα γραφεία και θα αποχωρήσει από την κεντρική πλατεία.

pasok nomarxiaki saroglou tsetinesΣτα πολιτικά ζητήματα εξήγησε ότι στόχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ είναι να ανακάμψει από το ιστορικά χαμηλό ποσοστό των εκλογών του Σεπτέμβρη που κινήθηκε κοντά στο 4% και να διεκδικήσει εκ νέου την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.  Προτεραιότητα θα έχουν τα τοπικά ζητήματα – με κυρίαρχο την ανεργία και την ανάπτυξη-  και η επανασύνδεση με τη βάση, ανέφερε και σημείωσε ότι βλέπει σύντομα να γίνονται εκλογές.

Ενδιαφέρεται να είναι στο ψηφοδέλτιο ο Α. Αντωνιάδης

Ως προς το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Α. Αντωνιάδης σημείωσε ότι οι σχέσεις με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Σεπτέμβρη Χρήστο Γκαρμπούνη είναι πολύ καλές και όταν έρθει η ώρα για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου, τότε θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα. Όπως ανέφερε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο ίδιος ενδιαφέρεται να είναι στο ψηφοδέλτιο των επόμενων εκλογών, όχι για να συμπληρώσει απλώς το ψηφοδέλτιο αλλά για να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το κόμμα . Όπως υποστήριξε, στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 είχαν “κοπεί” από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος, ο Κ. Τριανταφυλλίδης και ο Ο. Βουρβουκέλης, αντίστοιχα, εκτιμώντας ότι οι νέες φωνές δεν είναι πάντα αρεστές στα κόμματα.

doxakaki neoxoritouΜιλώντας για το παρελθόν σημείωσε ότι οι σχέσεις της Νομαρχιακής με τον τέως Βουλευτή Δ. Σαλτούρο ήταν πολύ κακές , όπως συνέβαινε συχνά στο ΠΑΣΟΚ, και ότι στο μέλλον η οργάνωση θα μιλήσει τόσο με τον ίδιο όσο και με άλλους πρώην βουλευτές όπως είναι υποχρεωμένη. “Η νομαρχιακή θέτει ως προτεραιότητα τα τοπικά ζητήματα και θα συγκρουστεί ακόμη και με τα κεντρικά, όταν αυτά δεν υπηρετούνται ή όταν παρεμβάλλονται άλλοι, εξωθεσμικά”, ανέφερε.

Δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές, τόσο για τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά και τοπικά και επέρριψε ευθύνες στο κυβερνών κόμμα και τους βουλευτές του για την αντιμετώπιση των τοπικών ζητημάτων. Όσον αφορά τη ΝΔ τη χαρακτήρισε “παρούσα-απούσα” ειδικά μετά την απώλεια της βουλευτικής έδρας.