fredtitoΣε στενό κύκλο χωρίς πολλές κοσμικότητες έγινε ο γάμος του Βουλευτή Ξάνθης Γρηγόρη Στογιαννίδη, με την εκλεκτή του Κατερίνα Βουγιουκλή. Είναι ο πρώτος γάμος εν ενεργεία βουλευτή της Ξάνθης, τουλάχιστον μεταπολιτευτικά και αυτό είναι αξιοπρόσεκτο.  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε θρησκευτική τελετή ενώ οι φίλοι του σχολίασαν το γεγονός ότι εμφανίστηκε χωρίς γραβάτα, στην τελετή που έγινε στην εκκλησία των Ταξιαρχών, στο Καβάκι, που είναι και η ενορία του.

Στην τελετή βρέθηκαν οι στενοί συγγενείς και πολύ λίγοι συνάδελφοι και συνεργάτες του ζευγαριού. Παρών ο συνάδελφός του, βουλευτής, Στάθης Γιαννακίδης, με τον οποίο μοιράζονται το ίδιο γραφείο ενώ ο πρώτος τη τάξει, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ έλειπε εκτός Ξάνθης σε ανηλειμμένη υποχρέωση. Γλέντι δεν υπήρξε αλλά λιτή δεξίωση στην Ξανθίππη για τους καλεσμένους του ζευγαριού. (Καλό και αυνήθιστο στην πολιτική να υπάρχει λίγο συστολή και απομάκρυνση από κοσμικότητες)

fredtitoΒούλιαξαν για άλλο ένα Σ/Κ οι παραλίες αλλά και τα ξενοδοχεία της Ξάνθης. Ντόποιοι αλλά και πολλοί επισκέπτες γεμίζουν την περιοχή και, δίπλα στους κατεξοχήν τουριστικούς προορισμούς της περιοχής, ευνοείται και η Ξάνθη. Ο Περιφερειάρχης, με ανάρτησή του στο facebook ευχαρίστησε την Αστυνομία για το γεγονός ότι με μια επιπλέον λωρίδα στο συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας, αντιμετωπίστηκε το μεγάλο τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία.

fredtitoΠολλοί χάρηκαν και κάποιοι βιάστηκαν να προβούν σε σχόλια και βρέθηκαν εκτεθειμένοι. Αιτία, το γεγονός ότι στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου βρίσκεται η εταιρία “Κανάλι 6 Ξάνθης”  Δυστυχώς για όσους χάρηκαν η εταιρία αυτή δεν έχει καμία σχέση με τον ομώνυμο τηλεοπτικό σταθμό της Ξάνθης αλλά με το Ράδιο 6 που υπήρχε παλαιότερα Το Κανάλι 6 που λειτουργεί από το 1994, ιδρύθηκε και ανήκει στην εταιρία Ραδιοτηλεόραση ΑΕ, που έχει διαφορετικούς μετόχους, οι οποίοι μάλιστα αιτήθηκαν και πέτυχαν δικαστικά τη λύση της επίμαχης εταιρίας.

Κάποια από τα σχόλια που έγιναν ήταν υβριστικά σε βάρος μας αλλά εκ των υστέρων και με το φόβο να  ζητηθεί αρση απορρήτου, άρχισαν οι κυβιστήσεις. Ίσως κάποιοι ενοχλήθηκαν για το δημοσίευμά μας για τα χρέη που άφησαν ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ αλλά και διάφοροι άλλοι μεγαλοσχήμονες και πρωταγωνιστές κοσμικών στηλών στην περιοχή… Που ήταν αρκετά αποτελεσματικοί στη “μόστρα” εντός της μικροαστικής υποκουλτούρας της μικρής πόλης αλλά ταυτόχρονα άφηναν χρέη εκατομμυρίων ευρώ, ως προς την ουσία της “επιχειρηματικότητας”. Και το έγκλημα είναι διακομματικό για να μην ξεχνιόμαστε. Στο αρχείο μας υπάρχουν ακόμη φωτογραφίες και video εγκαινίων, αγκαλίες, φιλιά και χαιρετούρες…

fredtitoΑυτό δεν αλλάζει σε τίποτα την άποψή μας ότι η ΣΕΒΑΘ και η ΣΕΠΕΚ δεν ήταν ένα στιγμιαίο μόνο πολιτικό και ποινικό εγκλημα αλλά διαρκές. Και παρόλο που οι υπαίτιοι φρόντισαν να σβήσουν τα ίχνη τους, συνεχίζουν να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για ευθύνες. Άλλωστε για να δημιουργήθούν χρέη 100 εκατομμυρίων ευρώ, δεν έγιναν στην πλάκα. Όπως αναπάντητα είναι τα ερωτήματα (για όσους νομίζουν ότι η δικαιοσύνη δεν σχολιάζεται) για το γεγονός ότι η δικογραφία για τους πρωταίτιους των πλαστών ενσήμων (που είχαν ως ορμητήριο της ΣΕΒΑΘ) συνεχίζει να κάνει βόλτες και δεν έχει οδηγηθεί στo ακροατήριο…