fredtitoΌλα τα έχουμε δει. Αλλά να αντιδράσει στην ανακοίνωση της ΟΕΒΕ και να μιλήσει για το Leader ο υπαίτιος της καταστροφής της Αναπτυξιακής Π. Λύρατζης, είναι μάλλον παρατραβηγμένο πολιτικό θράσος. Δεν είναι μόνον η Αναπτυξιακή που χρεοκόπησε (διαχειριζόμενος leader που είχε εγκριθεί από την προηγούμενη διοίκηση) επί των ημερών του αλλά και το γεγονός ότι κατάφερε να απορριφθεί το προηγούμενο Leader τρεις φορές από το Υπουργείο και ενώ ο Υπουργός ήταν Ξανθιώτης και πρώην εργοδότης του !

Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του αλλά να κουνάνε το δάχτυλο οι νεκροθάφτες της Ξάνθης είναι ιδιαίτερα προκλητικό. Για να είμαστε πιο ακριβείς, όταν κάνει η Ομοσπονδία κριτική σε αυτούς τους ανθρώπους και το κύκλωμά τους, παραβιάζει ανοιχτές θύρες. Σαν να κλέβει εκκλησία, περίπου

fredtitoΚαι μιας και μιλάμε για νεκροθάφτες να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τη λίστα μεγαλοοφειλετών η ΣΕΒΑΘ άφησε χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Αν συνυπολογίσουμε τα δάνεια που πήρε η εταιρία και μάλιστα 35 εκατ. από αυτά λίγες μέρες πριν κλείσει, μπορεί κανείς να βγάλει συμπέρασμα για το παλαιοκομματικό διαρκές έγκλημα που έμεινε ατιμώρητο πολιτικά και ποινικά. Και οι ευθύνες έχουν σίγουρα ονοματεπώνυμο. Όταν μιλάμε για καταστροφή, ίσως πρέπει να καθορίζουμε τη βαρύτητα των λέξεων με συγκρίσιμα μεγέθη. Η ΣΕΒΑΘ είναι σίγουρα η επιτομή της στην περιοχή.

Αναπάντητο ερώτημα επίσης είναι η που βρίσκεται η δικογραφία για τους πρωταίτιους του σκανδάλου των πλαστών ενσήμων, που επίσης εκπορεύτηκε μέσα από την αμαρτωλή ΣΕΒΑΘ. Αρκετά χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και η δικογραφία συνεχίζει να κάνει βόλτες και δεν έχει οδηγηθεί στο ακροατήριο. Γιατί άραγε;

fredtitoΙδιαίτερα διδακτική η λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου  και για άλλους λόγους. Οποιαδήποτε επιχείρηση μπορεί να πέσει έξω, να έχει μια κακή διαχείριση και να κλείσει. Απλώς αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι από την περιοχή πρωταγωνιστούν με χρέη αρκετών εκατομμυρίων ευρώ οι εταιρίες που εντάχθηκαν στους κατά καιρούς αναπτυξιακούς νόμους, δείγμα του στρεβλού μοντέλου που υπηρέτησαν  οι νόμοι και των πελατειακών εξαρτήσεων  στις οποίες βασίστηκαν. Πάνως από τη λίστα με τα 13.500 ονόματα και εταιρίες, ελάχιστα έσοδα μπορεί να προσδοκά η κυβέρνηση.

fredtitoΗ Νέα Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ οργανώνει συνέντευξη τύπου την ερχόμενη Δευτέρα για να γνωρίσει ο τύπος τα νέα μέλη της οργάνωσης και το το νέο Γραμματέα. Με Δελτίο Τύπου ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση, οι αρμοδιότητες και οι επιτροπές. Και μιας και πρόκειται για νέους και μορφωμένους ανθρώπους, καλό είναι να επιλέξουν και έναν εκπαιδευτικό να γράφει τις ανακοινώσεις, γιατί αυτή που μας ήρθε είναι αλήθεια ότι μας “πέταξε τα μάτια” με το συντακτικό της.

fredtitoΤο πανηγυράκι που ετοιμάζουν οι νεοναζί στην Ξάνθη μαζί με μια σειρά από προκλήσεις που θα υπάρξουν προσφέρεται για συμπεράσματα. Καταρχάς η λάθος ανάγνωση δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, που θεωρούν ότι η καταδίκη του φασισμού είναι κάποια βαρετή υποχρέωση της Αριστεράς με αποτέλεσμα μόνο αριστερά κόμματα να παίρνουν θέση. Είναι κάτι που έχουμε επισημάνει πολλές φορές και μετά τη γενναία κοινή δήλωση  του 2012 που συνυπέγραψαν Κοντός – Ξυνίδης- Ζεϊμπέκ και άλλοι φορείς και πρόσωπα, δεν υπήρξε σύμπνοια στο θέμα αυτό.

Σε σχέση με την εκδήλωση καθαυτή  καλό είναι να ειπωθούν κάποια πράγματα. Οι χρυσαυγίτες κάνουν τη δουλειά τους. Ψαρεύουν σε θολά νερά και χρησιμοποιούν τις φιέστες και τους διάφορους γραφικούς και άθλιους που συνομιλούν στην περιοχή (τη ρητορική και τα πρόσωπα που μεταχειρίζονται τα καθόρισαν σε ανύποπτο χρόνο συνταγματικές πολιτικές δυνάμεις για να μην ξεχνιόμαστε)  για να χτίζουν τον υπερεθνικιστικό τους προφίλ στους υπόλοιπους ανεγκέφαλους ψηφοφόρους τους. Όμως υπάρχουν ευθύνες τοπικά είτε από όσους σωπαίνουν εκκωφαντικά, είτε – χειρότερα- από όσους εκμεταλλεύονται τους φασίστες.

Όμως, όταν συγκρούεται η δημοκρατική ευαισθησία με το φασισμό, κάποια πράγματα παύουν να είναι αστεία. Η ιστορία γράφει και καταγράφει τους λεχρίτες που συναγελάζονται με τους νεοναζί με ιδιοτέλεια, κυρίως, και λιγότερο από ανυπαρξία εγκεφαλικών κυττάρων και πολιτική μαυρίλα. Και η ιστορία έχει καταγράψει ποιοι μέχρι σήμερα συνομίλησαν και θα συνεχίσει να γράφει όσους το κάνουν. Και τις επόμενες μέρες θα μετρηθούν πολλοί…

Και θα συνεχίσουμε να θυμίζουμε στην κοινωνία ποιοι είναι αυτοί που νομιμοποιούν πολιτικά με νεοναζιστική εγκληματική συμμορία. Όπως πχ ο Πρόεδρος του ΕΒΕ που φρόντισε να τους συναντήσει στην προηγούμενη επίσκεψή τους και άρα έχει απονομιμοποιηθεί ο ίδιος δημοκρατικά από οποιαδήποτε θεσμική συζήτηση αφού δεν μπορεί να συνομιλήσει με την πολιτεία – ως θεσμικός της συνομιλητής- ένας άνθρωπος που μιλά με τους νεοναζί.

flyer xaOι οποίοι νεοναζί, όπως κάθε συμμορία που σέβεται το εαυτό της,  αφήνουν φυλλάδια για την εκδήλωσή τους σε παρμπρίζ, τη νύχτα και στα κρυφά για να μην τους δει κανείς. Αυτά προς απάντηση των διαφόρων συγκαλυμμένων φασιστιών του ευφυολογήματος “Δεν είμαι χρυσαυγίτης αλλά είναι κοινοβουλευτικό κόμμα”