Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και τέσσερις (4) υπήκοοι Κίνας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 24χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με πινακίδες των αρχών της Λιθουανίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον 24χρονο, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα που οδηγούσε, αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς.

Λίγο πιο κάτω, ο δράστης ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, κινούμενος σε αγροτική περιοχή, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.