– Όχι, δεν πρόκειται για παιδικό παραμύθι, αν και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως παραμυθένια η ύπαρξη του στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας με τις ισχύουσες συνθήκες. Άλλωστε, πώς να μην αναφερθείς στη φωτεινή εξαίρεση, όταν δυστυχώς τα επιχειρηματικά κουφάρια γύρω μας έχουν γίνει ο κανόνας.

– Εδώ, στην Ξάνθη μας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λεύκης καλύπτοντας συνολική επιφάνεια έκτασης 32.000τμ δραστηριοποιείται 35 και πλέον έτη η Ανώνυμη Εταιρεία Λειαντικών προϊόντων, “ΣΜΥΡΔΕΞ A.E.”.

smirdex– Οι άνθρωποι της “Smirdex” παράγουν υψηλής ποιότητας επιστρωμένα λειαντικά προϊόντα τα οποία εξάγουν σε 50+ χώρες με το ποσοστό των πωλήσεων εξωτερικού να ανέρχεται στο απίστευτο 90%. Μοναδικό για τα δεδομένα της περιοχής μας, όπου μέσα σε αυτό το δυσχερές αποτρεπτικό επιχειρηματικό περιβάλλον, η συγκεκριμένη εταιρεία καταφέρνει όχι μόνο να αντιστέκεται σε όλες τις κακές πρακτικές – πολιτικές αποφάσεις που εφαρμόζονται και δίνουν επανωτά χτυπήματα έναντι της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, αλλά να καταγράφει εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα που θα “ζήλευαν” πολύ μεγαλύτερες εταιρείες.

– Αποτελώντας το κρυφό καμάρι της βιομηχανίας για τον τόπο μας, η Smirdex, με πελατοκεντρική προσέγγιση στην παραγωγή προϊόντων που θέτουν ως προτεραιότητα την ικανοποίηση των αναγκών του πελάτη σε συνδυασμό με την υψηλή κατάρτιση και δημιουργική απασχόληση του προσωπικού της· κατάφερε να μετουσιώσει την πολυετή εξαγωγική στρατηγική και εταιρική κουλτούρα σε προϊόντα εφάμιλλης ποιότητας, αυστηρών προδιαγραφών, που δεν στερούνται τίποτα συγκριτικά με εκείνα των μεγάλων ομοειδών εργοστασίων του εξωτερικού.

– Παράλληλα, διαθέτει ισχυρή παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις επιδιώκοντας συνεχώς τη δημιουργία και προβολή των καινοτόμων προϊόντων της και τη συνεχή αύξηση των οικονομικών μεγεθών, στα οποία δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ.

– Κατά την χρήση 2015, η Smirdex πέτυχε αύξηση του καθαρού κύκλου εργασιών κατά 8% καθώς ο τζίρος ανήλθε σε 13.265χιλ. ευρώ (σημ. η εταιρεία κατέγραψε επί συναπτά έτη, διψήφια ποσοστά ρυθμού αύξησης των πωλήσεων, το 2005 ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 8.573χιλ. ευρώ ενώ το έτος 2001 στο 1.481χιλ. ευρώ), ενώ ο μηδενικός δανεισμός της εταιρείας και η υψηλή επάρκεια ρευστότητας της προσδίδουν εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

– Το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρείας βελτιώθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες και ανέρχεται σε 46,33% ενώ το εντυπωσιακό τελικό καθαρό περιθώριο μετά φόρων διαμορφώνεται στο 27% περίπου του κύκλου εργασιών και εκφράζεται σε 3.566χιλ. ευρώ καθαρά κέρδη.

– Ο “μικρός γίγαντας” δε φροντίζει να ευχαριστεί μόνο μισθολογικά τους εργαζομένους, αλλά προωθεί το διάλογο με τη συμμετοχή του προσωπικού σε προτάσεις και ιδέες ,ώστε οι στόχοι να θέτονται ξεκάθαρα και οι άνθρωποι να κατευθύνονται προς την επίτευξή τους με καλά δομημένες στρατηγικές.

– Η εταιρική κοινωνική ευθύνη της επιχείρησης επεκτείνεται εκτός των συμβατικών της υποχρεώσεων, με την εφαρμογή καλών πράσινων πρακτικών που ακολουθεί για την προστασία του περιβάλλοντος και τις αυστηρές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας του εργοστασίου για το προσωπικό· αποδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία συμμετέχοντας κάθε χρόνο στον “Ραδιομαραθώνιο Αγάπης” του γηροκομείου Ξάνθης, στο “Κοινωνικό Λαχείο Αγάπης” υποστηρίζοντας πλήθος τοπικών κοινωνικών φορέων, τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης και άλλους.

Προσωπικά, τους εύχομαι περαιτέρω ανάπτυξη και πολλές επιτυχίες στην οικογένεια Τοπούζογλου και την υπερήφανη οικογένεια των εργαζομένων της Smirdex.
web: www.smirdex.gr