fredtitoΘετική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εικόνα της αγοράς, το βράδυ της Τρίτης, όταν για πρώτη φορά εφαρμόστηκε το νέο θερινό ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου. Τόσο τα καταστήματα πειθάρχησαν σχεδόν όλα (στο κέντρο) όσο και οι καταναλωτές, φάνηκε να εκμεταλλεύονται αυτή την αλλαγή και να βρίσκονται στα καταστήματα. Βέβαια ήταν μέρα Μπαϊράμ η Τρίτη και δεν προσφέρεται για συγκρίσεις.

Και μόνο για λόγους εξυπηρέτησης, κρίνονται αρκετά αποδοτική η ιδέα του Εμπορικού Συλλόγου  (προς όφελος όλων) ενώ είναι αρκετά τουριστική η εικόνα της αγοράς, ανοιχτής μέχρι αργά. Βέβαια αυτό έχει και ταλαιπωρία για τους εργαζόμενους και τους ιδιοκτήτες αλλά είναι εποχή θυσιών, έτσι κι αλλιώς. Με την προσμονή του καλύτερου.

παραλιαΜε μια εντυπωσιακή σύλληψη το γνωστό σατυρικό Σουτζούκ Lookom της Ξάνθης, σχολίασε την εικόνα των παραλιών της Ξάνθης, με τις γνωστές τους “παθογένειες”. Αρκετά ευρηματική, σπαρταριστή και εύστοχη η εικόνα που παρουσιάστηκε από τους συντελεστές της σατυρικής ομάδας του  facebook.

Πράγματι, δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι οι παραλίες της Ξάνθης έχουν τα νερά και την ομορφιά αυτών της Καβάλας ή της Θάσου. Αλλά είναι εύκολα προσβάσιμες, με αρκετή οργάνωση, μεγάλα πλάτη αμμουδιάς και με αρκετό χώρο για όλες τις δραστηριότητες. Τώρα πια υπάρχουν και αρκετές γαλάζιες σημαίες, γεγονός που σημαίνει ότι πληρούνται αξιοπρεπεή στάνταρντ. Αλλά κάποια πράγματα, δεν μπορούν να τα αλλάξουν ούτε οι σημαίες, ούτε η οργάνωση…

fredtitoΣε εκδρομή του ΚΑΠΗ Κιμμερίων ανήκε ο άτυχος άνδρας που έπαθε ανακοπή – τελικά- το πρωί της Δευτέρας και έχασε τη ζωή του, όπως μετέδωσε το xanthi2.gr Bέβαια, όταν πρόκειται για ένα άνθρωπο άνω των 80 με καρδιοπάθεια και σοβαρό ιατρικό ιστορικό υπάρχουν ερωτήματα για τον τρόπο που οργανώνονται οι εκδρομές στην Θάλασσα από τα ΚΑΠΗ και ποια μέτρα λαμβάνονται. Όπως αποδείχτηκε οδυνηρά, πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί.

fredtitoH DIGEA σχεδιάζει να αυξήσει το ήδη εξωφρενικά υψηλό ενοίκιο στους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Και για να μην ξεχνιόμαστε η DIGEA έχει ως μετόχους τους 6 μεγάλους πανελλαδικούς σταθμούς, ασκεί μονοπωλιακή εκμετάλευση και, πρακτικά, μοιράζει τα λεφτά της επαρχίας, στα χρεοκοπημένα και υπερδανεισμένα μεγάλα κανάλια. Και μόνο ότι υπάρχει DIGEA με ένα σκανδαλώδες νομικό πλαίσιο και μεθοδεύσεις της προηγούμενος κυβέρνησης, είναι ντροπή. Αλλά μετά από 1,5 χρόνο της νέας κυβέρνησης, ήδη έχει αργήσει να νομοθετήσει για να άρει το μονοπώλιο της DIGEA που παίζει τα τελευταία της χαρτιά.