Ένα μικροζυθοποιείο, μια καινοτόμα και νεοφυή επιχείρηση, διαθέτει πλέον η Ξάνθη. Πρόκειται για τη Solar Beer, ο Ηλιακό Μικροζυθοποιείο Ξάνθης που ξεκίνησε την παραγωγή σε τρεις ετικέτες με ιδιαίτερη μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων. 

Το Ηλιακό Μικροζυθοποιείο Ξάνθης ξεκίνησε τη λειτουργία του την Άνοιξη του 2016. Με δυνατότητα παραγωγής 20 εκατόλιτρων την ημέρα, αποτελεί ένα από τα πολλά μικροζυθοποιεία που ξεπήδησαν τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ελλάδα, αλλάζοντας σιγά σιγά το τοπίο στην παραγωγή μπύρας αλλά και -γιατί όχι- το γούστο και τη νοοτροπία μας απέναντι στη μπύρα.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθιυνοι:  Φιλοσοφία και στόχος μας είναι οι μπύρες που παράγουμε να φέρουν κάτι καινούργιο και να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς…μπυράκηδες! Θέλουμε να προσφέρουμε φρέσκιες, απαστερίωτες, “ζωντανές” μπύρες, μπύρες που πίνονται ευχάριστα χωρίς να χρειάζεται να είναι παγωμένες, μπύρες που να ξεφεύγουν από τη γνωστή, επίπεδη γεύση του απόλυτα “βιομηχανοποιημένου” προϊόντος.
 
    “Τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια”, λένε. Εμείς πάλι προτιμάμε το “άρωμα” να είναι πλούσιο, η τιμή οικονομική και το μπουκάλι…χορταστικό! Έτσι, εμφιαλώνουμε τις μπύρες μας σε μπουκάλια των 500ml και κρατάμε χαμηλές και απόλυτα προσιτές τις τιμές τους, γιατί θεωρούμε ότι η μικρή πολυτέλεια της απόλαυσης μιας craft μπύρας δε θα πρέπει να είναι προνόμιο λίγων. Όλοι έχουν δικαίωμα σε μια καλή, οικονομική μπύρα!

    Τέλος, ξεκινώντας από τη λογική ότι αυτόν τον τόπο τον “δανειστήκαμε” από τα παιδιά μας και γι αυτό οφείλουμε να τους τον παραδώσουμε όσο καλύτερο γίνεται, επιδιώκουμε να παράγουμε με το μικρότερο δυνατό κόστος για το περιβάλλον. Οι φιάλες μας είναι επιστρεφόμενες (και θα χαρούμε να μας επιστρέφονται όσο γίνεται πιο πολλές) και μέσα στο καλοκαίρι του 2016 το μεγαλύτερο ποσοστό της ενέργειας που καταναλώνουμε θα προέρχεται από τον ήλιο, ενώ παράλληλα σχεδιάζουμε ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων μας.

Περισσότερα