Αγαπητοί συμπολίτες,

Ένα χρόνο πριν τη συμπλήρωση της εικοσαετούς λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, ως Σύλλογος Καθηγητών του Μουσικού Σχολείου, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μας στηρίζετε ενεργά στο δύσκολο έργο μας αποτιμώντας το Σχολείο μας ως ζωντανό κύτταρο Πολιτισμού και Δημοκρατίας.

Το δημοκρατικό κλίμα που προάγει τον αυριανό υπεύθυνο πολίτη, θωρακίζεται από το συνεχή, ευπρεπή διάλογο και τη δημιουργική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων στη σχολική ζωή. Η πληθώρα, επιπλέον, των πολιτιστικών δράσεων του Σχολείου, το καθιστά ένα πλουραλιστικό, ανοιχτό στην κοινωνία Σχολείο Πολιτισμού, που παράγει γνήσια Ανθρωπιστική Παιδεία και καλλιεργεί έμπρακτα τις δημοκρατικές αξίες της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού στην ετερότητα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις συνεχείς μουσικές εκδηλώσεις εντός και εκτός σχολείου, τις διαλέξεις και τα εργαστήρια από σημαντικούς ανθρώπους της Τέχνης, όπως αυτά στο πλαίσιο του θεσμού ΄΄Πόλις Ονείρων΄΄ που εμπνευστήκαμε, τη συνεργασία με σχολεία του εσωτερικού και εξωτερικού αλλά και με τοπικούς πολιτιστικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς  φορείς, καθώς και τη συμμετοχή μας σε ποικίλα προγράμματα.

Ως προς τα πρόσφατα υβριστικά-έως συκοφαντικά- δημοσιεύματα εναντίον μας, με αφορμή τις προσπάθειές μας να επιλύσουμε το πάγιο πρόβλημά μας της απόκτησης μόνιμης, ασφαλούς για τα παιδιά μας, κατάλληλης κτιριακής υποδομής, θα θέλαμε με θλίψη να παρατηρήσουμε ότι, όταν το επίπεδο του δημόσιου λόγου ευτελίζεται, τα δημοκρατικά ιδεώδη κινδυνεύουν. Αυτό μας δίδαξε, άλλωστε, και ο σπουδαίος Μάνος Χατζιδάκις. Σε κάθε περίπτωση εμείς, με απόλυτη επίγνωση της ευθύνης μας, ειδικά σε αυτούς τους καιρούς, θα συνεχίσουμε  με σθένος να παράγουμε Πολιτισμό και να διεκδικούμε  τα όνειρά μας. Το οφείλουμε στα πολυβραβευμένα, αν και εργαζόμενα υπό δυσχερείς συνθήκες, παιδιά μας. Το οφείλουμε στον τόπο μας.

Για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε και σας καλούμε να πλαισιώσετε την προσπάθεια του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου μας, συλλογής υπογραφών για την επίλυση τoυ κτιριακού μας προβλήματος.

Με τιμή

Σύλλογος Καθηγητών Μουσικού Σχολείου Ξάνθης