Με τα «χρυσά» εισιτήρια για την πρωτεύουσα της Ινδίας το Νέο Δελχί επιστρέφουν απο την Αθήνα οι ομάδες «filONEs», «RoboSpecialists» και «RoboMasters», που εντυπωσίασαν με την παρουσία τους στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas που διεξήχθη στην Σχολή Μωραϊτη, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση τους για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στο Νέο Δελχί απο 25 έως και 27 Νοεμβρίου του 2016.

filones robotΟι «filONEs»(φωτο δεξιά) μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κατηγορία Δημοτικού στο 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής που διεξήχθη στην Ξάνθη, κατάφεραν να βγουν δεύτεροι στο Πανελλήνιο και να πάρουν το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Την ομάδα των λιλιπούτειων απο τελούν οι Ηλίας Μπαλαφούτης, Λεωνίδας Φελεκίδης και Αλέξανδρος Πανταζίδης ενώ προπονητής της ομάδας είναι ο Παναγιώτης Πανταζίδης

Οι δύο κορυφαίοι στην κατηγορία ποδοσφαίρου στο 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής που διεξήχθη στην Ξάνθη ήταν αυτοί που μοιράστηκαν και την κορυφή στο Πανελλήνιο εξασφαλίζοντας και οι δύο παρουσία στην Ολυμπιάδα! Αυτή την φορά αντιστράφηκαν οι θέσεις με τους  «RoboMasters» να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση και τους «RoboSpecialists» την δεύτερη θέση. Να σημειώσουμε πως και οι δύο ομάδες αποτελούνται απο μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης.

Την ομάδα των «RoboMasters» αποτελούν οι Ελευθέριο Γιαγκίδη, Ιωσήφ Μποκουράκη και Παναγιώτη Βαρδάρη, ενώ οι «RoboSpecialists» αποτελούνται απο τους  Αλέξανδρο Πανταζίδη, Δημήτρη Παρασκευόπουλο και Σονέρ Χασάνογλου, και οι δύο ομάδες έχουν ως προπονητή τον Αθανάσιο Μπαλαφούτη που μετά την σπουδαία περσινή επιτυχία των «RoboSpecialists» και το ασημένιο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής με τους Αλέξανδρο Πανταζίδη, Βασίλη Κόκκινο και Χάρης Παπαδάκης.

Toυ Νεκτάριου Αμποβιανίδη. Από το Thrakisports.gr