Ο βιολόγος Αχιλλέας Γερόπουλος είναι ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης, μετά την επιλογή που έγινε με βάση τις αιτήσεις που υπήρξαν για κάθε Νοσοκομείο της περιοχής. Ο νέος Διοικητής προέρχεται από την Καβάλα και υπήρξε στέλεχος εταιριών της κλάδου της Υγείας. Η τοποθέτησή του δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί σε ΦΕΚ αλλά θεωρείται δεδομένη και ήδη έχει πάρει μέρος στη συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων της χώρας, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την Πέμπτη.

Ο Αχιλλέας Γερόπουλος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Βιολογίας του  Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι καθηγητής Βιολογίας στη μέση εκπαίδυση και έχει διατελέσει υπεύθυνος πωλήσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της  εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρείας Π. Ζαφειρόπουλος και της Menarini Ιατρικά και Διαγνωστικά όργανα ΑΕΒΕ

Στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της περιοχής επιλέχθηκαν οι εξής Διοικητές:

ΓΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»-Γεώργιος Φιλιππίδης: Έχει πτυχίο Κοινωνικής Διοίκησης από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Μεταπτυχιακό στην «Παιδαγωγική» από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος στην «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πάτρας. Είναι, επίσης, υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει εργαστεί ως κοινωνικός Επιστήμων στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής, ως υποδιοικητής του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Δράμας και διευθυντής Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρηση Καβάλας, «Δημωφέλεια»

ΓΝ ΚΑΒΑΛΑΣ- Αναστάσιος Καρασαββόγλου: Έχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το  Πανεπιστήμιο Freiburg/Breisgau της Γερμανίας και Διδακτορικό Δίπλωμα στις Οικονομικές Επιστήμες από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι καθηγητής  Μακροοικονομικής και Διεθνών Οικονομικών στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και έχει διατελέσει Διδάσκων στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  και του Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου Πάτρας, στο μάθημα  της «Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικής».

ΓΝ ΔΡΑΜΑΣ – Νικόλαος Λιατσής: Έχει πτυχίο τεχνολογικής εκπαίδευσης από το ΤΕΙ Ηλεκτρολογίας Καβάλας και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ΜΒΑ στη διοίκηση επιχειρήσεων. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο υπουργείο Εργασία-ΟΑΕΔ  στους κλάδους διοικητικού και πληροφορικής. Έχει διατελέσει σύμβουλος Υποστήριξης – Καθοδήγησης με αντικείμενο την εκπαίδευση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην χρήση των υπηρεσιών Διαδικτύου και διαθέτει μακρά εμπειρία διδασκαλίας σε Πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.