Για τις 6 Οκτωβρίου του 2016 αναβλήθηκε η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης της ΕΑΠΑΞ από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, όπου επρόκειτο να ξεκινήσει την Παρασκευή.

Το δικαστήριο, λόγω φόρτου εργασίας και της θερινής περιόδου και λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ανέβαλε την υπόθεση για τον Οκτώβρη σύμφωνα και με τη σχετική πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας.  Η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων υπέβαλε αίτημα για διακοπή και επανέναρξη σε σύντομο διάστημα.

Κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απιστιας στην υπηρεσία και της υπεξαίρεσης σε κακουργηματικό βαθμό είναι ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Θεολόγος Καλαϊτζής και ο Διευθυντής της Επιχείρησης Γ. Δερές.

Μάρτυρες στην υπόθεση είναι λογιστές, υπάλληλοι, στελέχη του Υπ. Οικονομικών και άλλοι εμπλεκόμενοι με την υπόθεση της Εταιρίας ΟΤΑ με βασικό μέτοχο το Δήμο Ξάνθης, που είναι σε διαδικασία εκκαθάρισης και έχει εντοπιστεί έλλειμμα 1,4 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τους Οικονομικούς Επιθεωρητές. Το πρωί της Παρασκευής στο Εφετείο της Κομοτηνής παραβρέθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι και το ίδιο αναμένεται να συμβεί τον Οκτώβρη.