Σε ανακοίνωσή τους, που απευθύνεται στους εργαζόμενους της εταιρίας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης αναφέρει:

Εργαζόμενοι στην Μαρινόπουλος ΑΕ

Την Τρίτη 28/6/2016 ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Η εταιρεία υλοποιεί σχέδιο αναδιάρθρωσης  που περιλαμβάνει το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων πανελλαδικά και μαζικές απολύσεις εργαζομένων. Αρκετοί συνάδελφοι μας βρέθηκαν στο δρόμο της ανεργίας μετά από πολλά χρόνια δουλειάς στην εταιρεία. Όλοι μας έχουμε το φόβο ότι θα έρθει και η σειρά του καταστήματος που δουλεύουμε να κλείσει, ότι θα ακολουθήσει η δικής μας  απόλυση.

Όλοι έχουμε υποστεί μειώσεις στους μισθούς, περικοπή των επιδομάτων. Πολλοί υποχρεώθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας. Εδώ και δύο μήνες οι μισθοί μπαίνουν με καθυστέρηση και σε δόσεις, γεγονός που έχει μεγαλώσει την ανησυχία μας κάθε μήνα για το αν θα πληρωθούμε κανονικά ή όχι.

Πηγαίνουμε για δουλειά και δεν έχουμε αντικείμενο εργασίας. Για να μην καθόμαστε η διεύθυνση έχει βαλθεί να μας μάθει όλες τις τέχνες: του ξυλουργού, του μπογιατζή, της καθαρίστριας και πάει λέγοντας. Η συσσωρευμένη ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στην εταιρεία μας έχει εξαντλήσει ψυχολογικά. Δεν μπορούμε να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες της οικογένειας μας, δεν μπορούμε σκεφτούμε το μέλλον, να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα στη ζωή μας.

Καμία καθυστέρηση, καμία αναμονή!

Δεν θα αφήσουμε τις ζωές μας να τις καθορίζουν ο Μαρινόπουλος, οι μεγαλέμποροι, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, δε θα γίνουμε έρμαια των πληροφοριών μέσω δημοσιευμάτων.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ!

 

Από ΣΗΜΕΡΑ το κάθε μαγαζί να γίνει κέντρο αγώνα. Με πλατιά εκστρατεία ενημέρωσης των συναδέλφων για τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης. Καλούμε τους συναδέλφους με πνεύμα πρωτοβουλίας να συγκεντρωθούν όλοι σε κάθε κατάστημα, να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην εταιρεία και να υιοθετήσουν τα αιτήματα μας, να συμμετέχουν στα καλέσματα και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Να συγκροτήσουν επιτροπή αγώνα με τουλάχιστον 3 συναδέλφους ανά κατάστημα που θα έχει την ευθύνη να επικοινωνεί με το κλαδικό μας σωματείο για τον καλύτερο συντονισμό και τη κοινή δράση σε περισσότερα καταστήματα.  Η επιτροπή αγώνα να βρίσκεται σε ετοιμότητα και σε συνεχή επικοινωνία με το κλαδικό σωματείο. Να επιδιώκει ενιαία στάση και δράση των συναδέλφων στο κατάστημα. Να οργανώσει την ενημέρωση της γειτονιάς, των καταναλωτών για να βρεθούν συμπαραστάτες στον αγώνα μας.

Μόνο η οργάνωση μας μπορεί να σπάσει το φόβο!

 

Απαιτούμε από την εργοδοσία και την κυβέρνηση:

  • Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας! Κανένας συνάδελφος να μην απολυθεί, να μην εξαναγκαστεί  σε παραίτηση ή οικειοθελή αποχώρηση.  Να μην τολμήσει ο Μαρινόπουλος να οδηγήσει στην ανεργία 12.000 εργαζόμενους
  • Καμία καθυστέρηση στην καταβολή ολόκληρου του μισθού και των επιδομάτων. Σε περίπτωση που η εργοδοσία δεν καταβάλει τους μισθούς του Ιούνη την καθορισμένη ημέρα, απαντάμε άμεσα με αγωνιστική κινητοποίηση.
  • Διεκδικούμε, τώρα που η εταιρία προσέφυγε στο άρθρο 99 να διασφαλίσουμε να μπουν πρώτα οι απαιτήσεις μας απέναντι στην εταιρεία έναντι των υπολοίπων (προμηθευτών, τραπεζών κλπ).

Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας, τα δεδουλευμένα, όλα τα δικαιώματα μας, όλα όσα απαιτούμε! Είμαστε έτοιμοι για μεγάλο αγώνα, με όλους τους τρόπους, με πολύμορφη δραστηριότητα. Ζητάμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη όλων!

Όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε κατάστημα, με οποιαδήποτε μορφή εργασιακής σχέσης να απαντήσουμε ενωμένοι! Να μην περάσει ο διαχωρισμός ανάμεσα μας, να μην περάσουν αντιλήψεις στις γραμμές μας που σχετίζονται με την αναδιάρθρωση της επιχείρησης, την επιλογή κλεισίματος καταστημάτων.

Δίνουμε πρώτη αγωνιστική απάντηση!

Καλούμε όλους τους συνάδελφους στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 30 Ιούνη 5 μμ – 9μμ και στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 6.00 μμ στο κατάστημα του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ στην οδό Τσιμισκή στην ΞΑΝΘΗ