“Το σημαντικότερο είναι να κοπιάσεις.”  Αυτό το μήνυμα μας στέλνει ο Γιάννης Παπαϊωάννου ο οποίος αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς συγκέντρωσε πάνω από 19.674 μόρια στο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής που του ανοίγουν την πόρτα για την Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, η οποία ήταν και στόχος του ενώ πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες βαθμολογίες πανελλαδικά.

Είναι νεαρός μαθητής του 3ου Λυκείου είναι ο πρώτος των πρώτων στην Ξάνθη καθώς συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο Νομό.  Όπως σημειώνει χωρίς κόπο δεν μπορείς να καταφέρει κάτι και αυτό που συμβουλεύει στους νέους είναι να βάζουν στόχους και να επιχειρούν με συστηματικό τρόπο και προσπάθεια να τους επιτύχουν. Όπως λέει, ο κάθε άνθρωπος γνωρίζει καλύτερα με ποιο τρόπο μπορεί να επιτύχει τους στόχους του, κάτι που είναι υποκειμενικό.

Δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενος που ολοκλήρωσε τη δική του προσπάθεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενώ ερωτηθείς για την αντιδιαστολή ιδιωτικής και δημόσιας εκπαίδευσης σημειώνει πως  «σαν το δημόσιο σχολείο δεν υπάρχει»

Από τις απόψεις του νεαρού και την ωριμότητά του φαίνεται πως δεν είναι τυχαία η επιτυχία του και αυτή η έμπρακτη ανταμοιβή χωρίς να στερείται κάτι από την προσωπική του ζωή, είναι ίσως ένας πολύ θετικός κανόνας για την ισορροπία και την αρμονία, στην προετοιμασία . Τόσο οι γονείς όσο και οι φίλοι του Γιάννη Παπαϊωάννου, μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι.