Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στο παλιό εργοστάσιο της καλτσοβιομηχανίας Venus, το οποίο πλέον είναι εκτός λειτουργίας αλλά χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος της κτηνοτροφικής μονάδας των ιδιοκτητών.

DSC_0382Η φωτιά εκδηλώθηκε σε πτέρυγα που χρησιμοποιείται ως αποθήκη για άχυρα, στη βόρεια πλευρά του εργοστασίου και επεκτάθηκε σε όλο το μήκος. Τέθηκε υπό έλεγχο γρήγορα, μετά την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τρία οχήματα και αρκετούς άνδρες, αλλά λόγω των συμπιεσμένων υλικών που καίγονται δεν είναι δυνατό να κατασβεστεί πλήρως αλλά θα συνεχίσει για ημέρες το έργο της.

Πιθανή αιτία οι σπινθήρες από συνεργείο αποξήλωσης

Στις παρακείμενες πτέρυγες εργάζεται  τις τελευταίες μέρες συνεργείο που αποξηλώνει τα μεταλλικά αντικείμενα προκειμένου να οδηγηθούν στην ανακύκλωση και εκτιμάται ότι είναι πιθανό από τους σπινθήρες των μηχανημάτων, να προκλήθηκε η πυρκαγιά.

Πάντως, παρά τις συνεχείς καταιγίδες που έπληξαν την πόλη της Ξάνθης, στο σημείο του εργοστασίου δεν υπάρχει βροχή. Επί τόπου βρίσκονται διαρκώς δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας ενώ ενδέχεται να συνδράμουν και δυνάμεις από άλλες περιοχές.

Το ύψος της καταστροφής που έχει προκληθεί, δεν μπορεί ακόμη να υπολογιστεί

DSC_0419 DSC_0418 DSC_0424 DSC_0422 DSC_0374 DSC_0376  DSC_0396 DSC_0402 DSC_0406 DSC_0411