Τα τελευταία χρόνια και μέσα στην περίοδο της κρίσης, τα εκατοντάδες εγχειρήματα που ξεπήδησαν, μας απέδειξαν περίτρανα πως η ίδια η κοινωνία μπορεί μέσα από δικές της δομές να καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες της. Μία τέτοια δομή αποτελεί και το στέκι πολιτικής, πολιτισμού & αλληλεγγύης KARDELEN το οποίο για τρίτη χρονιά φιλοξενεί το εγχείρημα των αλληλέγγυων μαθημάτων για μαθητές λυκείου, έχοντας πάντα ως μόνη πυξίδα την κοινωνική χρησιμότητα.

Τα αλληλέγγυα μαθήματα απευθύνονται κατά βάση σε μαθητές που οι ίδιοι ή οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Στο εγχείρημα αυτό, την περασμένη χρονιά πολύ σημαντική ήταν η μεγάλη κινητοποίηση εκπαιδευτικών που ανιδιοτελώς παρείχαν τη βοήθεια τους ενώ η συμμετοχή των μαθητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Οι εγγραφές για τη σχολική χρονιά 2016/2017 έχουν ξεκινήσει και πλέον γίνονται και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Kardelen.

Κάθε μαθητής & μαθήτρια που θέλει να εγγραφεί, αρκεί να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα & εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί του :  http://kardelen.gr/?p=9567

Κάθε χρόνο οι μαθητές που εγγράφονται είναι περισσότεροι. Άρα και η ανάγκη για συμμετοχή καθηγητών είναι μεγάλη. Εκπαιδευτικοί κάθε ειδικότητας που θέλουν να συνεισφέρουν στο εγχείρημα των αλληλέγγυων μαθημάτων καθώς και μαθητές ή γονείς που αναζητούν περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο: 6945203239

Διεύθυνση – Πληροφορίες

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο στέκι KARDELEN (Μαυρομιχάλη 5-7 1ος Ορ., κάτω από τη Φ.Ε.Ξ.) και θα ξεκινήσουν για την Γ΄ Λυκείου στις 17 Αυγούστου ενώ για τις Α΄, Β΄ Λυκείου στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Το πρόγραμμα θα καταρτιστεί μετά από συνεννόηση με τους μαθητές και τους καθηγητές και τα μαθήματα θα γίνονται Δευτέρα με Παρασκευή, 15:00 – 21:00.