Για 3η συνεχή χρονιά, το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης (ΦΕΞ), σας προσκαλεί σε μια βραδιά ανάγνωσης, γεμάτη από διηγήματα, ποιήματα, παραμύθια, παιδικές αλλά και αστυνομικές ιστορίες από τους συμμετέχοντες του Εργαστηρίου.

Πού; Στον κήπο με τα χαμάμ του Λαογραφικού & Ιστορικού Μουσείου

Πότε; Την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 19.30’

Φόρα την καλή σου διάθεση και έλα να ταξιδέψεις σε ένα σύμπαν αλλιώτικο, γεμάτο από ήρωες φανταστικούς, ήρωες παραμυθιών, ντετέκτιβ και μαγεία!

Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής / 2015-16

Δύο θεματικοί κύκλοι κάθε χρόνο (διήγημα αλλά και παραμύθι, ποίηση, αρθρογραφία …).

Τμήμα Α: Σάββατο 16:00 στο μουσείο

Τμήμα Β : Νέο Τμήμα – Σάββατο 19:00 στο μουσείο

Υπεύθυνος Εργαστηρίου: τηλ. Κωνσταντίνος Παππάς 25410 25421

ΑΝΤΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

Ήταν να μη γίνει η αρχή λοιπόν. Ο Κωνσταντίνος Παππάς, από το 2013, που πρωτοξεκίνησε το σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής στην Ξάνθη, όπου κι αν βρίσκεται, φροντίζει να επανέρχεται στον τόπο του εγκλήματος! Γεννημένος στην Αθήνα το 1978, έφυγε για Θεσσαλονίκη να σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο, μετά πήρε φόρα κι έφυγε για Γαλλία για μεταπτυχιακά και στο γυρισμό του γυάλισε η  γαλλική φιλολογία. Παρακολούθησε για πρώτη φορά σεμινάριο δημιουργικής γραφής στο Ηράκλειο το 2008 και του άνοιξαν τα μάτια! Άρχισε να ασχολείται εντατικά με διάφορα είδη λόγου. Οργάνωσε σεμινάρια δημιουργικής γραφής σε Πρέβεζα, Χανιά και Ξάνθη το 2011, 2012 και 2013 αντίστοιχα. Επί 6 χρόνια τα έβαζε με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, αφού δίδασκε γαλλικά σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης. Πλέον, διδάσκει ελληνικά στην Πόλη και αρθρογραφεί στa site http://cabouge.tv5monde.com/ και http://www.mena-post.com/ . Πλέον, η ζωή του μοιράζεται ανάμεσα στις αγαπημένες του πόλεις: Κωνσταντινούπολη – Ξάνθη – Θεσσαλονίκη.