Motorcycle training school

Επιλύθηκε με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, το πρόβλημα τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών και την υπερωριακή απασχόληση των αρμόδιων υπαλλήλων, που αντιδρούσαν και ήταν σε κινητοποιήσεις.

Ο συνδικαλιστής των υπαλλήλων περιφερειών Χ. Ευστρατίου, ανακοίνωσε σχετικά:

Ψηφίστηκε στη Βουλή με την θετική ψήφο όλων των κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής, η τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης με την οποία λύνεται για ένα χρόνο το θέμα της αμοιβής των εξεταστών υποψηφίων οδηγών, για τις υπηρεσίες που διενεργούνται εκτός ωραρίου (υπερωρίες).

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας για το συγκεκριμένο θέμα είχε προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα σε κινητοποιήσεις αντιτιθέμενη σε κάθε μορφή μη αμειβόμενης εργασίας, προκαλώντας πολλά προβλήματα στις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών.

Η καταβολή της υπερωριακής αμοιβής των εξεταστών διεκόπη με τις διατάξεις του Ν. 4354/15, του οποίου η εφαρμογή ξεκίνησε από 1/1/2016. Με την έκδοση  κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η οποία θα εκδοθεί μέχρι την 30η Ιουνίου 2016 θα καθοριστεί η μηνιαία αποζημίωση των εξεταστών.

Συνεχίζεται η καταβολή των αποζημιώσεων στα μέλη των Δευτεροβάθμιων Ιατρικών Επιτροπών μέχρι την κατάργηση τους από τις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Δυστυχώς δεν έχει προβλεφθεί από την εν λόγω τροπολογία τι θα γίνει με τους υπάλληλους που εξασκούσαν το «Βοηθητικό Έργο» εκτός ωραρίου.