Site icon Xanthi 2

Φωτιά κοντά στα νεκροταφεία της Ξάνθης. Κινδύνεψαν σπίτια και επιχειρήσεις !

Σοβαρή φωτιά που απείλησε  κατοικίες και επιχειρήσεις ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης πίσω από την αντιπροσωπεία της Peugeot, κοντά στα νεκροταφεία.

Η φωτιά ξεκίνησε πιθανότατα από καύση καλωδίων, στις παρυφές του Δροσερού, σε σημείο που έχει ξεσπάσει και πάλι πριν από λίγους μήνες. Πολύ γρήγορα, λόγω των δυνατών ανέμων η φωτιά εξαπλώθηκε προς τα δυτικά και την Εθνική Οδό με αποτέλεσμα να φτάσει έξω από σπίτι και επιχειρήσεις της περιοχής ενώ απειλήθηκε άμεσα και παρακείμενο ξυλουργείο με αρκετά εύφλεκτα υλικά.

Η Πυροσβεστική έφτασε με 3 οχήματα και αρκετούς άνδρες και κατάφερε να τη θέσει υπό έλεγχα μετά από μισή ώρα ενώ πολύτιμη ήταν η συνδρομή των ανθρώπων μιας παρακείμενης αγροικίας που έριχναν νερό από τη γεώτρηση που υπάρχει εκεί. Έκαψε μερικά στρέμματα με χόρτα, αγριάδες και θαμνώδη βλάστηση.

Η δεύτερη φωτιά στη διασταύρωση Ευμοίρου

Νέα φωτιά στη διασταύρωση Ευμοίρου

Λίγη ώρα αργότερα η Πυροσβεστική δέχτηκε νέα κλήση για χόρτα που είχαν πάρει φωτιά κοντά στη διασταύρωση Ευμοίρου όπου και επενέβη για να τη σβήσει σε μερικά λεπτά και πριν επεκταθεί παραπέρα.

Exit mobile version