Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ροδόπης αναφέρει:

Η ΕΛΜΕ Ροδόπης καταγγέλλει σε όλο τον Εκπαιδευτικό κόσμο τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Κεραμάρη Παναγιώτη για την απαξίωση του συνδικάτου και την απάντησή του έπειτα από αίτημα της ΕΛΜΕ Ροδόπης για συνάντηση μαζί του ότι δέχεται να συναντηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο!!!!

Συγκεκριμένα, από τα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης με προφορικό αίτημα προς τον Περιφερειακό Διευθυντή ζήτησε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ  μαζί του για τρέχοντα θέματα που άπτονται των υπηρεσιακών μεταβολών,  εκπαιδευτικών θεμάτων αλλά και γενικότερων θεμάτων της Β/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης τόσο σε περιφερειακό όσο και τοπικό επίπεδο. Η πρώτη απάντησή του προφορική (μέσω της γραμματείας) μας τάραξε απαντώντας πως η συνάντηση μπορεί να γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Την στιγμή που τα θέματα που τρέχουν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι σοβαρά (κατάργηση σχολείων με ΕΑΕΠ, συγχωνεύσεις και καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, αλλαγή ωρολογίων προγραμμάτων Γυμνασίου, κατάργηση τρίωρου απασχόλησης για τα σχολικά εργαστήρια) και την στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας έχει πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις με το ΔΣ της ΟΛΜΕ ο κύριος Κεραμάρης όχι μόνο δεν προγραμματίζει συνάντηση αλλά απαξιεί να συναντηθεί με το ΔΣ της ΕΛΜΕ και μάλιστα ορίζει ημερομηνία εξωπραγματική και τα προβλήματα αυτή την περίοδο τεράστια. Μάλιστα το ΔΣ της ΕΛΜΕ σε έγγραφο με  αίτημα για συνάντηση μαζί του το τέλος Μαρτίου (Αριθ. Πρωτ.: 24/30-03-2016) δεν έλαβε καμία έγγραφη απάντηση έως τώρα τρεις μήνες μετά!!!!!

Προφανώς ο κ. Κεραμάρης και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι που τον διόρισαν δεν έχουν καμιά διάθεση να ακούσουν ούτε τα προβλήματα ούτε τις προτάσεις των εκπαιδευτικών. Αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς όχι ως συνεργάτες αλλά ως υποταγμένους υποτακτικούς που το μόνο τους “δικαίωμα” είναι να υπακούν τυφλά “εις τας υποδείξεις”.

Θέτουμε στην κρίση όλου του Εκπαιδευτικού Κλάδου την πρακτική αυτή απαξίωσης των ίδιων των συναδέλφων μας, του συνδικάτου μας, της υποβάθμισης του Δημοκρατικού Διαλόγου της συνεννόησης και της συμμετοχικής δημοκρατίας. Εμείς μένουμε με τα εξής ερωτήματα:

  1. Άραγε ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας, οι Υφυπουργοί και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου συμφωνούν με αυτή την πρακτική του κ. Κεραμάρη;
  2. Όταν τα πολλά προβλήματα που θα έρθουν από το Σεπτέμβριο τι θα έχει να μας πει τότε ο κύριος Κεραμάρης;
  3. Εμείς ως ΕΛΜΕ Ροδόπης έχουμε προτάσεις θέσεις οι οποίες πηγάζουν και από την ΟΛΜΕ αλλά τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο μπορούμε να θέσουμε σκέψεις οι οποίες θα βοηθήσουν στον προγραμματισμό για την νέα σχολική χρονιά από πλευράς Περιφερειακής Διοίκησης Εκπαίδευσης.