Στην αθώωση του 23χρονου φοιτητή που κατηγορείτο για τη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού Undergroung FM προχώρησε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης την Πέμπτη.

dikastiko-foititesΤο δικαστήριο έκανε δεκτό το επιχείρημα της πλάνης που προέβαλε ο συνήγορος του κατηγορουμένου Κώστας Γούναρης και τον αθώωσε σύμφωνα και με την απαλλακτική πρόταση της Αντιεισαγγελέως Σοφίας Χατζηκώστα ενώ με βάση την απόφαση επιστρέφονται και τα μηχανήματα που είχαν κατασχεθεί κατά τη σύλληψη του νεαρού.

Tι υποστήριξε η πλευρά του νεαρού

Η ακροαματική διαδικασία είχε και κάποιες εντάσεις ενώ η πλευρά του νεαρού υποστήριξε ότι ο ραδιοσταθμός του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών “Γέφυρα” λειτουργούσε από την Πανεπιστημιούπολη των Κιμμερίων ήδη επί δέκα χρόνια,πριν ο κατηγορούμενος αναλάβει Πρόεδρος του Συλλόγου και σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν γνώριζε τον παράνομο χαρακτήρα της εκπομπής.

dikastiria foitites 2Όπως αναφέρθηκε από τους μάρτυρες, ο σταθμός είχε μικρή εμβέλεια, μετέδιδε μόνο ψυχαγωγικό περιεχόμενο για τους φοιτητές, δεν μετέδιδε διαφημίσεις και δεν είχε εμπορικό χαρακτήρα. Μετά τη σύλληψη και την παραπομπή της υπόθεσης στη δικαιοσύνη ο σταθμός έχει σταματήσει να  εκπέμπει και το πρόγραμμά του μεταδίδεται μόνο διαδικτυακά.

Ως μάρτυρες είχαν προσέλθει για να καταθέσουν οι δημοσιογράφοι του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τηλέμαχος Αρναούτογλου και της ΕΡΑ Σαμή Καραμπουγιούκογλου, οι οποίοι όμως δεν κλήθηκαν από την Έδρα. Στη δίκη συγκεντρώθηκαν αρκετοί φοιτητές και άλλοι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου των φοιτητών.