Την υποστήριξή της στις προσπάθειες του Μουσικού Σχολείου για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος, εκφράζει με επιστολή της η γνωστή καλλιτέχνης Δήμηρα Γαλάνη, η οποία πρόσφατα μάλιστα είχε πάρει μέρος σε συναυλία μαζί με τους μαθητές του Σχολείου.

Στην επιστολή αναφέρεται:

Screenshot_10Αγαπητοί γονείς του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ήρθα καλεσμένη στην εκδήλωση του Σχολείου σας αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη.  

Είχα λοιπόν την ευκαιρία να δω «ιδίοις όμμασι» το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης. Διαπίστωσα ότι αυτά τα παιδιά  δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες σε χώρους που μόνο σχολικές αίθουσες δεν μπορεί να τις πει κανείς. Παρ΄ όλα ταύτα, κατάφεραν να σταθούν σαν πραγματικοί καλλιτέχνες  και να παρουσιάσουν την θαυμάσια δουλειά τους στο καταπληκτικό κοινό της πόλης σας.

 Όταν πήρα την επιστολή σας, που  ζητούσατε τη συμπαράστασή μου στον αγώνα σας για ανέγερση σχολικού κτηρίου, σκέφτηκα ότι είναι μια εξαιρετική κίνηση για ένα ζήτημα που δε σηκώνει άλλη αναβολή.

Αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν στις μέρες μας  η Πολιτεία να γυρνάει την πλάτη σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία που μάλιστα παράγει γιγάντιο έργο;  
Κάθε Μουσικό Σχολείο στην πόλη του είναι ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, που  πρέπει να διαφυλαχτεί  με κάθε τρόπο.  

Ας σκύψει λοιπόν η Πολιτεία στο πρόβλημά  σας για να βρεθεί άμεσα λύση, ώστε να αποκτήσουν αυτά τα παιδιά το σχολείο που δικαιούνται.  

 Σας συγχαίρω και πάλι και σας υπόσχομαι ότι θα είμαι μαζί σας στον αγώνα σας.