Διοργάνωση 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Πολιτικής Προστασίας “SafeEvros 2016: Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας”

poster_safeevros_teliki_   Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μαζί με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα πραγματοποιήσουν ένα συνέδριο με συνδιοργανωτές το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Δήμο Αλεξανδρουπόλεως, με τίτλο «SafeEvros 2016: Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας». Το συνέδριο θα διαρκέσει τρεις (3) ολόκληρες ημέρες, ήτοι από την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, και σκοπό έχει την παρουσίαση των δυνατοτήτων που παρέχουν οι νέες και καινοτόμες τεχνολογίες, διάφορα θέματα και προσεγγίσεις της Πολιτικής Προστασίας, η παρουσίαση των καταστροφικών φαινομένων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και πολλά ακόμη, άκρως επίκαιρα, θέματα.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν χώρα στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟΝ στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, ενώ στο Ξενοδοχείο ALEXANDER θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Τετάρτης οι χαιρετισμοί των εξεχουσών προσωπικοτήτων, καθώς και το θερμό καλωσόρισμα από τους διοργανωτές του συνεδρίου. Ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους είναι ο Καθ. Δρ. Ανδρέας Ματζαράκης από το Ερευνητικό Κέντρο Ανθρωπο-Βιομετεωρολογίας της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και η Prof. Dr.NancyLeveson από το Massachusetts Instituteof Technology (MIT) Aeronautics and Astronautics and Engineering Systems, καθώς και πολλοί άλλοι καταξιωμένοι ομιλητές.

Στα πλαίσια του πολύ σημαντικού αυτού συνεδρίου, το λόγο θα πάρει η Επικοινωνιολόγος-Αρχαιολόγος, Βασιλική (Βίκυ) Μπαφατάκη, η οποία θα μιλήσει διεξοδικώς σε όλους όσους θα παρευρεθούν την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟΝ στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κρήτης», για την Επικοινωνιακή Διαχείριση των Καταστροφικών Φαινομένων από τα ΜΜΕ.

Το απόγευμα της πρώτης αυτής ημέρας του συνεδρίου στην αίθουσα Δημόκριτος του Ξενοδοχείου ALEXANDER, χαιρετισμό θα απευθύνει μεταξύ των υπόλοιπων ομιλητών, η Επικοινωνιολόγος-Αρχαιολόγος και Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Βασιλική (Βίκυ) Μπαφατάκη, η οποία, ως βασικό στέλεχος των Διεθνών Βραβείων G.Sciacca, θα κάνει μία μικρή αναφορά και σύντομη παρουσίαση της δράσης και του τεράστιου έργου αυτού του εθελοντικού οργανισμού.

Τη λήξη του συνεδρίου θα σημάνει η επίσκεψη στο Δέλτα του Ποταμού Έβρου το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, ενώ κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών, από την ημέρα ενάρξεως του συνεδρίου έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια σχετικά με την αντισεισμική προστασία στο πλαίσιο του σχολικών μονάδων, όπως επίσηςκαι διάφορες συζητήσεις όσο αφορά στο συνέδριο, την Πολιτική Προστασία, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά τις φυσικές καταστροφές και φαινόμενα.