Στο πρωτάθλημα της Α’ εθνικής θα συμμετέχει ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης από τις 5 έως τις 10 Ιουλίου στο Ρίο Αχαϊας.

 

Ο Σκακιστικός Ομιλος Ξάνθης δραστηριοποιείται στα αθλητικά πράγματα του Νομού μας από το 1972 μέχρι σήμερα, δηλαδή πάνω από 40 χρόνια.

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη και διάδοση του Σκακιού στο Νομό μας, η μεγαλύτερη δραστηριότητα και παρέμβασή μας στην ευρύτερη περιοχή. Ο Σύλλογος από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, συνεχίζει ακούραστα να προσφέρει στους νέους μας διέξοδο για μια υγιή αθλητική δραστηριότητα και εποικοδομητική στάση ζωής. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης και σε συλλογικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο είχε πολλές και σημαντικές διακρίσεις.

Για φέτος, διαγράφοντας μια εξαιρετική πορεία σε όλη την αγωνιστική περίοδο, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ομάδα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και κέρδισε την άνοδο στην Α’ εθνική κατηγορία, στηριζόμενος ο σύλλογος αποκλειστικά και μόνο σε δικούς του παίκτες, αθλητές που ανέδειξε με τη δουλειά του, χωρίς την χρησιμοποίηση ξένων ή κοινοτικών παικτών.

Η τελική φάση του 44ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α΄ εθνικής κατηγορίας, στην οποία σημειωτέον θα συμμετέχουν 34 ομάδες από όλη την Ελλάδα, θα διεξαχθεί στο Ρίο Αχαΐας, από 5 έως 10 Ιουλίου 2016.

Είναι η 4η φορά, από το 2007 έως το 2016, που η ομάδα της Ξάνθης αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην Περιφέρεια και κερδίζει την άνοδό της στην Α΄ Εθνική. Δυστυχώς όμως τα πενιχρά έσοδα του συλλόγου και η ελάχιστη έως τώρα υποστήριξη, δεν επέτρεψε τη συμμετοχή μας στην τελική φάση τις τρεις προηγούμενες φορές. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά οι φορείς της περιοχής μας θα μας στηρίξουν για να μπορέσουμε να συμμετέχουμε στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος στο Ρίο Αχαϊας.

Η άνοδος του Συλλόγου στη Α΄ Εθνική κατηγορία, η ένταση των προσπαθειών μας και η συνεπής και αδιάλειπτη προσπάθειά μας, μπορεί να κάνει την πόλη της Ξάνθης, το Σκακιστικό Κέντρο ολόκληρης της Θράκης .