fredtitoΤην Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η νέα σύσκεψη για την Αναπτυξιακή που συγκάλεσε ο Κ. Ζαγναφέρης. Το αποτέλεσμά της δεν είναι οριστικό καθώς θα υπάρξει νέα συνάντηση την Πέμπτη για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες και να γίνουν οι τελικές επιλογές ενώ θα παραβρίσκεται και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ροδόπης κ. Μέτιος. Η στήριξη των βουλευτών και της κυβέρνησης είναι δεδομένη και διακριτική, όπως φαίνεται αλλά και η εποπτεία του Περιφερειάρχη για να βρεθεί η λύση .

Ως συμπέρασμα μπορεί κανείς να εκτιμήσει ότι υπάρχουν πλευρές που σκέφτονται θετικά, πλευρές που έχουν δεύτερες σκέψεις ή μικροπολιτικές σκοπιμότητες και προβληματίζουν και πλευρές που ίσως αδιαφόρησαν και τώρα “τρέχουν”. Η εντύπωσή μας είναι ότι θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι πιο ξεκάθαρα από την αρχή αλλά όλα παίρνουν το δρόμο τους. Αν μάλιστα κάποιοι που δεν μπορούν να μοιράσουν “δυο γαϊδάρων άχυρα”, παριστάνουν και τους ειδικούς, τότε εγκυμονούνται κίνδυνοι…(έχει καεί η γούνα μας από τέτοιους στην περιοχή και ήδη έχουν δυναμιτίσει την εξεύρεση λύσης)

fredtitoΣχόλιο ουδέτερου παρατηρητή στη σύσκεψη που έγινε υπό τη Φώφη Γεννηματά στην Αντιπεριφέρεια ανέφερε ότι και μόνο στη θέα των περισσότερων στελεχών που πήραν μέρος αντιλαμβάνεται κανείς γιατί αυτό το κόμμα κατέρρευσε παρότι διαχειριζόταν εξουσία μέχρι πρόσφατα και δεν μπορεί να ανακάμψει. Πράγματι, η φωτογραφία θα μπορούσε να είναι από σύσκεψη πριν από 15-20 χρόνια…Σίγουρα αυτό το κόμμα είχε καθοριστική συμβολή στη σύγχρονη φυσιογνωμία της χώρας και της περιοχής, σίγουρα παρήγαγε στελέχη που διοίκησαν με επάρκεια ή και με δημιουργικότητα σε σύγκριση με άλλους.

Όμως αν σήμερα συνεχίζουν να βρίσκονται στο προσκήνιο και να διαχειρίζονται δυνητικά και εξουσία,  τα ίδια πρόσωπα που μονοπώλησαν θέσεις και αξιώματα την τελευταία 25ετία, υπάρχει πρόβλημα.  Άρα είναι ώρα να φέρει κάτι «νέο», ας είναι και λιγότερο ικανό αλλά να σκέφτεται πολιτικά και όχι παραγοντίστικα. Η καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια μορφή αντίδρασης αλλά δεν αρκεί από μόνο του ως πολιτική, απαιτείται και πρόταση. H Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει μια κάποια στρατηγική, τα στελέχη δεν είναι γνωστό τι ακολουθούν. Αν μοιράζουν αξιώματα αντί να παράξουν πολιτική, προφανώς ανοίγουν το δρόμο του Τσίπρα…

fredtitoΗ ατραξιόν της ημέρας η επιστολή του Προέδρου του ΕΒΕ προς τον Περιφερειάρχη και άλλους φορείς όπου ζητά να παρέμβουν για τα προβλήματα από την κακοκαιρία στη Γενισέα. Άγνωστο τι ήθελε να πει ο ποιητής, αν έχει κάποια θεσμική αρμοδιότητα ή, κυρίως, αν η Περιφέρεια και ο Δήμος περίμεναν τον Πρόεδρο του ΕΒΕ για να δράσουν, 24 ώρες μετά την καταστροφή !

Άλλη η βαρύτητα ενός πρώην Υπουργού Γεωργίας που θα παρέμβει για τα αγροτικά θέματα (όπως εν προκειμένω συνέβη ορθώς) και άλλη ενός Επιμελητηρίου που εξαντλείται στις καριόκες και στις αναρίθμητες «συσκέψεις». Καθώς το όριο έχει χαθεί ο καθένας μπορεί να νομίζει ότι η άποψή του ενδιαφέρει την κοινωνία και χαλάνε χαρτί και μελάνι σε άχρηστα Δελτία Τύπου και επιστολές, σε ένα ρεσιτάλ παλαιωμένης μικροπολιτικής της δεκαετίας του ’50. Έτσι και αλλιώς εδώ και πολύ καιρό, οι πάντες στο Επιμελητήριο και, κυρίως, η ηγεσία προσφέρονται κυρίως για κωμικές και όχι για σοβαρές συζητήσεις.