Σύσκεψη στο Δήμο Αβδήρων για τις ζημιές που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης.

genisea katastrofes dentraΣυμμετείχαν, εκτός του Δημάρχου και των υπηρεσιακών του φορέων, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης και ο Μητροπολίτης Παντελεήμων, ενώ ενημερώθηκε τηλεφωνικά ο Βουλευτής Χ. Ζεϊμπέκ που βρίσκεται στην Αθήνα.

Η επόμενη μέρα έδειξε καταστροφές σε 25 σπίτια του οικισμού της Γενισέας, σοβαρές καταστροφές στο μεγαλύτερο μέρος των νεκροταφείων του οικισμού,  ζημιές σε καλλιέργειες ακτινιδίων – ροδιών – ροδακίνων από το χαλάζι.

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών

Κλιμάκιο του Δήμου Αβδήρων με κοινωνική λειτουργό και μηχανικό καταγράφει από το πρωί της Τετάρτης τις ζημιές, προκειμένου να αποζημιωθούν ενώ ο Δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης ξεκίνησε τις διαδικασίες για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γεγονός απαραίτητο για μια σειρά από αποζημιώσεις

20160615_121420Από την πλευρά της η Μητρόπολη θα συνδράμει οικονομικά για την αποκατάσταση των ζημιών στα νεκροταφεία της Γενισέας ενώ θα βοηθήσει οικονομικά και τις οικογένειες που επλήγησαν, χριστιανούς και μουσουλμάνους, για την ανακούφισή τους.

Με μέριμνα της Περιφέρειας κινείται η παράλληλη διαδικασία για την καταγραφή των ζημιών στο αγροτικό κεφάλαιο από τον ΕΛΓΑ, ενώ όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, καταγράφονται και θα αποκτασταθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι καταστροφές που έχουν γίνει σε υποδομές, κυρίως, στην περιοχή Δοκού Ροδόπης, που επλήγη.

epomei2 20160615_123540 20160615_123613