Στην Ξάνθη βρέθηκε από το πρωί της Τετάρτης η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Το μεσημέρι, συνοδευόμενη από τους βουλευτές Δράμας Χαρά Κεφαλίδου και Σερρών Μιχάλη Τσελέπη και τον υπεύθυνο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη,  συνάντησε τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη.

FOFI SYSKEPSIΑκολούθως προήδρευσε σύσκεψης φορέων και παραγόντων που πρόσκεινται κυρίως στο ΠΑΣΟΚ και όπου συμμετείχαν o Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, οι πρώην Βουλευτές Σωτήρης Στολίδης και Μάντατζη Τσετίν, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, οι πρώην Δήμαρχοι Στέλιος Χατζηευαγγέλου και Βασίλης Τσολακίδης, ο πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος, εκπρόσωποι των αγροτών, του ΤΕΕ και άλλων φορέων, συνδικαλιστές, ο Γραμματέας Χ. Αμανατίδης και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Εισερχόμενη στη σύσκεψη έκανε την εξής δήλωση:

To ΠΑΣΟΚ ξεκινά το οδοιπορικό του σε όλη την Ελλάδα και τις συναντήσεις του με τους παραγωγικούς φορείς από εδώ, από τη Ξάνθη, με την οποία έχουμε στενούς, ιστορικούς δεσμούς. Τα πρώτα αναπτυξιακά κίνητρα δόθηκαν στην περιοχή, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ήταν προσωπικό μέλημα του πατέρα μου, του Γιώργου Γεννηματά. Είναι λοιπόν και συμβολικός ο χαρακτήρας αυτής της επίσκεψης.

FOFI XANTHIΣυναντιόμαστε με τους παραγωγικούς φορείς, γιατί θεωρούμε αυτή τη στιγμή,  ότι το κλειδί για να ξεπεράσουμε την κρίση και τα αδιέξοδα είναι να πάρει μπροστά η ανάπτυξη. Έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις, 50 βήματα για το σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση και ξεκινάμε σήμερα τον διάλογο από εδώ με όλους τους παραγωγικούς φορείς.

Λυπάμαι, που η επίσκεψή μου συνέπεσε με μια  μεγάλη καταστροφή στην περιοχή. Θα ήθελα να ευχηθώ, το συντομότερο δυνατό, να ανταποκριθεί η κρατική μηχανή έτσι ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν όσοι έχουν υποστεί καταστροφές. Να υπενθυμίσω, ότι για τρίτη φορά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσε τροπολογία να αυξηθούν τα κονδύλια του ΕΛΓΑ, ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι άνθρωποι εγκαίρως.

Νωρίτερα στη Μύκη

Νωρίτερα η Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε το Δήμο Μύκης, όπου μίλησε για την ισονομία μεταξύ των πολιτών της περιοχής λέγοντας μεταξύ άλλων ” Ξεκινάμε το οδοιπορικό μας, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη από τη Θράκη ακριβώς γιατί θέλουμε να αναδείξουμε τον συμβολισμό: Η Θράκη έχει κλείσει την πόρτα στον φανατισμό. Διαφορετικοί άνθρωποι, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές τους επιλογές ζουν αρμονικά, δουλεύουν για το κοινό καλό του τόπου, της πατρίδας μας. Εδώ οι ντόπιοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι μαζί με τους φοιτητές που έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, έχουν διαμορφώσει ένα ελληνικό πολύχρωμο μωσαϊκό το οποίο είναι μεγάλη δύναμη και πλούτος για την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη.”

DSC_0218JPG DSC_0225JPG MELISSOPOULOS FOTIS KARALIDIS DSC_0163JPG DSC_0166JPG DSC_0172JPG FOFI XANTHI EISODOS FOFI SYSKEPSI FOFI XANTHI