fredtitoΟ ανεμοστρόβιλος που έπληξε τη Γενισέα προκαλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές και ξεσπίτωσε αρκετές οικογένειες, μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Μια τρομακτική καταστροφή για τη Γενισέα που θα αφήσει μεγάλες πληγές, οι οποίες θα αργήσουν να κλείσουν ενώ το χαλάζι έπληξε ταυτόχρονα τις καλλιέργειες μαζί με τις κτηνοτροφικές μονάδες που επίσης υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.

Ο Δήμαρχος, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον οικισμό, διαπίστωσε ότι η κατάσταση είναι τραγική και ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές για να ξεκινήσει η καταγραφή και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ανακούφιση των πληγέντων. Οι πληγές πάντως δεν θα κλείσουν εύκολα και ξεκινά μια δύσκολη περίοδος για όσους είχαν την ατυχία να βρεθούν – κυριολεκτικά- στο μάτι του κυκλώνα

fredtitoΣύσκεψη για την επίσπευση των ενεργειών των Δήμων και φορέων της Ξάνθης ενόψει του Leader συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζαγναφέρης. Οι επαφές, για τις οποίες ενημερώνεται και ο Περιφερειάρχης, φαίνεται να είναι οι τελευταίες για να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες και να ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις για τους εμπλεκόμενους.

Προηγήθηκε συνάντηση του βουλευτή Σ. Γιαννακίδη με τον Κ. Ζαγναφέρη παρουσία των τεχνικών συμβούλων όλης της προετοιμασίας. Μετά τη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί  δεν θα υπάρχει άλλος χρόνος και οι εξελίξεις θα τρέξουν. Θετικές ή και αρνητικές αν δεν συμφωνήσουν μεταξύ τους.

fredtitoΈνα ακόμη ραδιόφωνο της Ξάνθης σίγησε τις τελευταίες μέρες. Πρόκειται για το ιστορικό Τρίτο Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα και προσφάτως Enjoy, ένα από τα πρώτα ιδιωτικά ραδιόφωνα που ταυτίστηκε με τη φωνή του Γιάννη Γκορόγια. Άλλη μια δυσάρεστη εξέλιξη καθώς είναι το τρίτο που παύει να εκπέμπει εκουσίως τον τελευταίο καιρό μετά τα επίσης γνωστά Σπορ fm και Ράδιο- Αρβύλα ενώ σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και τα δύο που έκλεισαν οριστικά μετά από δικαστικές περιπέτειες.

Και οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν και άλλα ραδιόφωνα που είναι προς πώληση. Δεν είναι δείγμα της γενικότερης οικονομικής κρίσης αλλά του ενδογενούς εκφυλισμού της ποιότητας και της διαφημιστικής αγοράς στα ραδιόφωνα της Ξάνθης. Αυτή η ασθένεια  (που δεν χτύπησε τον έντυπο τύπο γιατί δεν αντλούσε τα έσοδά του από την αγορά αλλά από τις κρατικές δημοσιεύσεις) είναι γενικότερο γνώρισμα στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της περιοχής.

Πρακτικά, συμβαίνει γιατί υπάρχουν διάφοροι “πειρατές”, συνταξιούχοι, άσχετοι και αντιγραφείς, οι οποίοι διασύρουν κάθε έννοια δημοσιογραφίας και νομιμότητας, φοροδιαφεύγουν, εισφοροδιαφεύγουν και λειτουργούν, τελικά, ως μια ιδιότυπη μαφία, που φροντίζει να εκμηδενίζει τα έσοδα και πλήττει την ποιότητα της ενημέρωσης. Κάποι στιγμή, καλό θα είναι να ασχοληθεί η συντεταγμένη πολιτεία με την αλητεία των ΜΜΕ της Ξάνθης.

fredtitoΣτην Καβάλα, σοκάρει λίγο η αντίδραση της Δημάρχου και της παράταξής της που αρνείται η μετεγκατάσταση του καταυλισμού προσφύγων, μετά τη σχετική απόφαση του σχετικού συντονιστικού οργάνου. Σε πρώτη φάση κάποιος καλόπιστος δεν θα απέδιδε ξενοφοβικά κριτήρια σε αυτή την αντίδραση (που ίσως έγινε στην ατυχή αντιδραση του βουλευτή Ν. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος δεν έχει δώσει ποτέ τέτοια δείγματα) αλλά σε επίπεδο ουσίας, δεν αρκεί η άρνηση μόνο αλλά χρειάζεται προτάσεις για να μεταφερθούν οι πρόσφυγες μακριά από τα φίδια σε κάτι πιο ανθρώπινο.