Κατά τη διάρκεια του ακραίου καιρικού φαινομένου στην περιοχή του Δήμου Αρριανών Ροδόπης την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης μετέβη επί τόπου στους οικισμούς: Δοκού, Άγρας, Αράτου και στην ευρύτερη περιοχή για να σχηματίσει προσωπική άποψη. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας παρενέβησαν όπου χρειάστηκε

Οι ζημίες,  από τις έντονες βροχοπτώσεις και την υπερχείλιση των ρευμάτων, ήταν  παρασυρμένα αυτοκίνητα, στην ευρεία πεδινή περιοχή όπου λιμνάζουν νερά, σε δύο τρακτέρ που παρασύρθηκαν, καθώς επίσης καταπτώσεις σε δρόμους και γεφύρια.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρών ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Αρριανών κ.Αμέτ Ριτβάν, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Μουμίν Οντέρ και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Κατραντζή Μουσταφά, Ιμπράμ Αχμέτ, Μουλταζά Ταρκάν και Χουσέ Ισμαήλ.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε την αμέριστη έμπρακτη συμπαράστασή του προς τους δημότες και το Δήμο Αρριανών και ήδη συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση. Τόνισε επίσης ότι η ταυτόχρονη χρήση κοίτης χειμάρρων ως δρόμων οδηγεί σε απρόβλεπτες ζημίες.

Στις ζημίες από την ισχυρή χαλαζόπτωση, βροχόπτωση και τον ανεμοστρόβιλο (αποξηλώθηκαν στέγες) στην περιοχή Κουτσού Γενισέας Ξάνθης, το απόγευμα χθες, επελήφθησαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας. Για το σύνολο των αγροτικών καταστροφών (Ξάνθης – Ροδόπης- Έβρου) ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση για την καταγραφή και αποζημίωση. Η Περιφέρεια προχώρησε στις δέουσες παρεμβάσεις προς τον ΕΛΓΑ και τις ενέργειες για την οριοθέτηση περιοχών όπου υπήρξαν ζημίες σε κατοικίες.