«Η ρύθμιση των 100 δόσεων για όσους πολίτες έχουν μπει σε αυτή ισχύει» αποσαφήνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, προσερχόμενος στον αναπτυξιακό συνέδριο, που οργανώνει η εφημερίδα Πελοπόννησος.

Όσον αφορά τους πολίτες που έχουν χάσει αυτή την ρύθμιση, λόγω προβλημάτων, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης είπε ότι μπορούν με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών και σε συνεννόηση με τον λογιστή τους, να πάνε και να τακτοποιήσουν το θέμα, ώστε να μην χάσουν την ρύθμιση. Για τους υπόλοιπους πολίτες είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υπάρχει η ρύθμιση των 12 και των 24 δόσεων.

Στην συνέχεια ο Τρύφωνας Αλεξιάδης ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό να πάνε οι πολίτες και να δηλώσουν τον ένα και ακατάσχετο λογαριασμό, μέχρι 1.500 ευρώ το μήνα, είτε είναι μόνοι τους είτε είναι συνδικαιούχοι, αφού όπως τόνισε, είναι λάθος να χάνουν χρήματα, επειδή δεν έχουν προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Επίσης, ο υπουργός κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να καταθέσουν έγκαιρα τις φορολογικές τους δηλώσεις, ώστε όπως είπε, να μην ταλαιπωρηθούν. Όσον αφορά στους ρυθμούς κατάθεσης των δηλώσεων, είπε ότι «είναι κανονικοί» λέγοντας ότι κατατίθενται κάθε ημέρα περίπου 110.00 δηλώσεις, αλλά πρόσθεσε, ότι αυτός ο ρυθμός πρέπει να αυξηθεί.