Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από την καταγραφή των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας για την εκμίσθωση αιγιαλού και παραλιών στον δήμο Παγγαίου, η ΔΕΗ προχώρησε -μετά από εντολή της δημοτικής αρχής- στην διακοπή της ηλεκτροδότησης όλων των beach bars, όπως αναφέρει το kavala-portalπου δραστηριοποιούνται στους Αμμολόφους. Η πρώτη πληροφόρηση προέκυψε από το paggaionet.gr, το οποίο ανέφερε πως το πρωί της Τετάρτης έλαβε χώρα συντονισμένη επιχείρηση της ΔΕΗ -με την παρουσία της αστυνομίας και του αντιδημάρχου Παγγαίου Π.. Γρηγοριάδη-, με συνέπεια την διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, μιλώντας στο kavala Portal, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές και εξήγησε ότι η εντολή δόθηκε από την δημοτική αρχή διότι υπήρχαν βάσιμες καταγγελίες για ρευματοκλοπή από την χελώνα του δήμου Παγγαίου! Χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι “πρέπει να απαλλαγούμε από τα κακώς κείμενα των τελευταίων ετών, δεν γίνεται διαφορετικά. Τα προηγούμενα χρόνια οι ιδιοκτήτες των beach bars -προφανώς με την ανοχή των παλαιότερων διοικήσεων- όχι μόνο δεν πλήρωναν τους λογαριασμούς ηλεκτροδότησης αλλά προχωρούσαν και σε συστηματικές ρευματοκλοπές. Θεωρήσαμε σκόπιμο, συνεπώς, να καταγγείλουμε την στάση αυτή στην ΔΕΗ ούτως ώστε η τελευταία να προχωρήσει στα δέοντα.”

Βέβαια για να προχωρήσει η ΔΕΗ στα δέοντα έπρεπε αρχικά ο δήμος να πληρώσει από τα ταμεία του όλο το ποσό που αντιστοιχούσε στο κλεμμένο ρεύμα. Ο κ. Αναστασιάδης προσδιόρισε το ποσό αυτό στα 60.346 € και σημείωσε ότι η συγκεκριμένη οφειλή αφορά τα τελευταία 3 χρόνια.

Τέλος, αξίζει αναφοράς η πρόταση που κατέθεσε -με χτεσινή ημερομηνία- η ΕΤΑΔ σε δήμους στους οποίους λειτουργούν beach bars εντός αιγιαλού να διενεργήσουν εκ νέου δημοπρασίες -με καινούριους όρους- ώστε όλα τα αναψυκτήρια να μετακινηθούν εντός των δημοσίων κτημάτων. Η πρόταση αυτή αναμένεται να συζητηθεί στην διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα.

kavala-portal.gr