demokritosΔεν μακροημέρευσε το επιχειρηματικό σχήμα που ανέλαβε το ξενοδοχείο Δημόκριτος τα τελευταία χρόνια και οι πληροφορίες λένε ότι το κεντρικό αυτός ξενοδοχείο θα αναστείλει για δεύτερη φορά τη λειτουργία του. Είναι ένα κομμάτι του κέντρου της πόλης και ένα πολύ καλό ακίνητο και αφού η πίτα στον τουρισμό εξακολουθεί να είναι αρκετή παρά την κρίση, ίσως σε μια νέα προσπάθεια, το ξενοδοχείο να μπορέσει  να επανέλθει, είναι η άποψή μας.

fredtitoΔεν θα πραγματοποιηθεί, κατά τα φαινόμενα, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ξάνθη την Πέμπτη για τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ. Οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών δείχνουν ότι οι κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αθήνα τον κρατούν μακριά από την πρώτη του επίσκεψη στην Ξάνθη ως Προέδρου της ΝΔ.

fredtitoΕπαφές με τις μεγάλες επιχειρήσεις της Θράκης είχε πριν από μερικές μέρες ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Σταθάκης. Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν κυρίως η υποκατάσταση του 12% και των πολιτικών για τη Θράκη στο πλαίσιο των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Η είδηση δεν είναι απλώς ότι τους συνάντησε αλλά ότι, όπως φαίνεται, η ηγεσία του Υπουργείου μάλλον παρακάμπτει τους όποιους θεσμικούς και άλλους φορείς της περιοχής, που έχουν αποδείξει ότι στερούνται σοβαρότητας.

Έτσι για πρώτη φορά αναζητούνται συνομιλητές στις μεγάλες επιχειρήσεις που γνωρίζουν την πραγματική οικονομία. Η αλήθεια είναι ότι στα μάτια κάποιων μοιάζει εξωθεσμικό αλλά από άποψη ουσίας, δεν θα βρεθεί κανείς να διαφωνήσει ειδικά αν σκεφτεί πόσες τρικλοποδιές έβαλαν στον εαυτό τους οι ίδιοι θεσμικοί είτε λόγω μικροπολιτικής είτε λόγω αδυναμίας εκτίμησης της κατάστασης. Το πρόβλημα δεν είναι ο Υπουργός αλλά ότι οι φορείς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι προφανές  ότι δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν κάποιο είδος επιχειρηματικότητας…

fredtitoΩς προς τους κυβερνητικούς, αυτός που έμεινε να επισκεφθεί τη Θράκη είναι ο Αν. Υπουργος Υγείας Π. Πολάκης που αναμένεται όταν θα έχουν οριστεί οι διοικήσεις των Νοσοκομείων. Οι οποίες μπορεί να γίνουν και μέσα στην εβδομάδα. Άγνωστα τα κριτήρια που θα επικρατήσουν, άγνωστος ο αριθμός των αιτήσεων για κάθε νοσοκομείο και άγνωστο αν τα ονόματα που είχαν ακουστεί συνεχίζουν να είναι στο “παιχνίδι”. Το σίγουρο είναι ότι εδώ και 6 μήνες τα Νοσοκομεία λειτουργούν χωρίς διοικήσεις. Αν προστεθεί μάλιστα και ο χρόνος που η κυβέρνηση είναι στην εξουσία, εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει επιτευχθεί να οριστούν διοικήσεις.

fredtitoΣυνήθως σε περιπτώσεις όπως αυτή της σπείρας που αποκαλύφθηκε στον Έβρο, αρκετοί “πέφτουν από τα σύννεφα”. Κάπως έτσι συνέβη και στη γειτονική πόλη όπου τα ονόματα που εμπλέκονται είναι αρκετά ηχηρά στην τοπική κοινωνία. Όπλα, ναρκωτικά, αρχαία και άλλες ενασχολήσεις για κόσμο που είχε κοινωνική επιφάνεια και σίγουρα δεν ανήκε στον υπόκοσμο. Όπως είναι γνωστό ακόμη και στα ναρκωτικά υπάρχει μια ταξική διαβάθμιση και έτσι όταν μιλάμε για κοκκαΐνη αναζητούμε τους χρήστες αλλά και τους διακινητές στην καλή κοινωνία.