Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, οριστικοποίησε την απόφαση του αρμόδιου κυβερνητικού οργάνου για μεταστέγαση του καταυλισμού των προσφύγων από το Χαλκερό στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, στην πόλη της Καβάλας, λόγω των έντονων πιέσεων και αντιδράσεων που υπάρχουν για τις συνθήκες διαβίωσης στο συγκεκριμένο σημείο:

Σε συνάντηση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας με τον Αν. Υπουργό Αμυνας κ. Δ. Βίτσα, συζητήθηκε το ζήτημα της μεταφοράς των προσφύγων από το Εσκί Καπού. Αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση τους στις κτιριακές υποδομές του στρατοπέδου Ασημακοπούλου, έπειτα από ανακαίνιση που θα γίνει με δαπάνες του ελληνικού στρατού. Η μετεγκατάσταση θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Η απόφαση πάντως προκάλεσε αντιδράσεις  καθώς η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα αντιδρά ενώ σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο είπε “όχι” στη μετεγκατάσταση ενώ και ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος με ανάρτησή του επιτίθεται στην κυβέρνηση και καλεί σε κινητοποιήσεις τους κατοίκους.