Η Rachel Simmons, συγγραφέας του βιβλίου «The Curse of The Good Girl», επισημαίνει ότι οι ταινίες πορνό είναι ο βασικός ένοχος για τις αισθητικές επεμβάσεις που κάνουν διαρκώς περισσότερα κορίτσια στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Η Simmons φέρνει ως παράδειγμα μια κοπέλα στη Νέα Υόρκη, η οποία, όταν στα 18 της θέλησε να ξεκινήσει τη σεξουαλική της ζωή, ρώτησε τις φίλες της τι ακριβώς έπρεπε να κάνει. Και εκείνες τής απάντησαν: «Δες πορνό και θα τα μάθεις όλα».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι την ενηλικίωση το 1/3 των κοριτσιών και το 90% των αγοριών έχουν παρακολουθήσει πορνό, το οποίο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, έχει γίνει ένας από τους βασικούς τρόπους ενημέρωσης και «εκπαίδευσης» των νέων σχετικά με το σεξ.

«Πολλά κορίτσια παρακολουθούν πορνό για να μάθουν πώς να κάνουν σεξ», εξηγούν. «Και ό,τι βλέπουν εκεί επηρεάζει την αντίληψή τους ως προς το τι είναι σεξ».

Επίσης, από το 2014 ως το 2015 αυξήθηκε κατά 80% ο αριθμός των κοριτσιών ηλικίας 18 ετών, ή και ακόμα μικρότερης, τα οποία έκαναν αισθητικές επεμβάσεις στο στήθος και τα γεννητικά τους όργανα.

Οι επεμβάσεις στα γεννητικά όργανα παραμένουν σχετικά λίγες, εφόσον αυξήθηκαν από 220 στις 400. Όμως, περισσότερες από 8.000 έφηβες έκαναν αυξητική στήθους μέσα στο 2014, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σύγκριση με τέσσερα χρόνια πριν. Και όλα αυτά, παρά τις συμβουλές των γιατρών να μην καταφεύγουν οι κοπέλες στον πλαστικό χειρουργό πριν την ηλικία των 18 ετών, στην οποία θα έχει – τουλάχιστον – ολοκληρωθεί η ανάπτυξή τους.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι, όπως πολλά περιοδικά προβάλλουν το ιδανικό (και καθόλου ρεαλιστικό) πρόσωπο και σώμα, οι ταινίες πορνό προβάλλουν την ιδανική εικόνα των γυναικείων γεννητικών οργάνων και του γυναικείου στήθους. Και όταν οι γονείς δεν αντιλαμβάνονται την επιρροή που δέχονται οι κόρες τους, εκείνες θεωρούν ότι αυτό είναι το αισθητικό αποτέλεσμα που πρέπει να πετύχουν.

Παράλληλα, τα αγόρια σχηματίζουν μια συγκεκριμένη εικόνα για το γυναικείο σώμα μέσω των ίδιων ταινιών κι έτσι, αντικρίζοντας μια συνομήλική τους, μπορεί να την κάνουν να ντραπεί και να νιώσει άσχημα για το σώμα της.

Σε μια κοινωνία, μάλιστα, που θεοποιεί το σεξ και προβάλλει χιλιάδες μηνύματα σχετικά με αυτό καθημερινά, η αυτοεικόνα των ανήλικων κοριτσιών αμφισβητείται και πλήττεται ακόμα περισσότερο.

Ωστόσο, οι αισθητικές επεμβάσεις, ιδιαίτερα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, κάθε άλλο παρά ασφαλείς είναι. Μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές, μείωση της σεξουαλικής απόλαυσης, πόνο ή ουλές. Όμως, όπως τονίζει η Deborah Tolman, καθηγήτρια ψυχολογίας σε Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, τα κορίτσια δεν διστάζουν να ρισκάρουν την απώλεια της δικής τους σεξουαλικής απόλαυσης, προκειμένου να εξασφαλίσουν εκείνη των αγοριών.

Η … αυτοθυσία των κοριτσιών στον σεξουαλικό τομέα επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα άλλης έρευνας, σύμφωνα με τα οποία 1 στα 3 κορίτσια 15-18 ετών έχουν δεχτεί να κάνουν στοματικό σεξ προκειμένου να  αναβάλλουν την ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή, ενώ το 70% έχει προσποιηθεί οργασμό.

Και, φυσικά, είναι γνωστό ότι τα κορίτσια κάνουν πλέον αυστηρές δίαιτες ακόμα και από την ηλικία των 8 ετών για να αρέσουν στα αγόρια.

Με αποκορύφωμα, λοιπόν, την αύξηση των αισθητικών επεμβάσεων, που ξεκινούν πλέον από την εφηβεία, είναι προφανές ότι το γυναικείο φύλο χρειάζεται να επαναπροσδιορίσει την αυτοεικόνα του σχετικά με το σεξ.