Επίσκεψη στην Ξάνθη πραγματοποιεί από το πρωί του Σαββάτου η Αν. Υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου. Η Υπουργός με αρμοδιότητα την κοινωνική αλληλεγγύη, επισκέφθηκε το Παράρτημα Ατόμων με αναπηρία Ξάνθης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ (πρώην ψυχολογικό κέντρο), όπου συνάντησε τα παιδιά του Κέντρου, τα οποία της έδωσαν διάφορα δώρα και είδη που είχαν φτιάξει στα εργαστήρια του Κέντρου.

SnapShot(62)Η Υπουργός είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους για τα θέματα του Κέντρου, το οποίο έχει μετατραπεί σε ΝΠΔΔ και πλέον χρηματοδοτείται πλήρως η λειτουργία του από το κράτος. Όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα εξαιρετικό κέντρο, ένα από τα καλύτερα της χώρας, όπου γίνεται εντυπωσιακό έργο για την ένταξη των ατόμων με νοητική στέρηση στην κοινωνία και την αγορά εργασίας, όπως είπε.

Με τους εργαζόμενους συζήτησε τα θέματα που αφορούν στο Κέντρο ενώ παρουσίασε το νέο νόμο πλαίσιο που ήδη ετοιμάζεται για την κοινωνική προστασία που αφορά συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού που θα καθορίζει τις σχέσεις και τα δικαιώματα ωφελούμενων και εργαζόμενων.

Το νέο νομικό πλαίσιοSnapShot(64)

Όπως ανέφερε η κυρία Φωτίου δημιουργείται μια οριζόντια διαβάθμιση όπου θα υπάρχει για όλες τις δομείς αλληλεγγύης και τους ομάδες στόχους (παιδιά, ηλικιωμένοι, ΑΜΕ, Άστεγοι, Ρομά, Άποροι) μια ανοιχτή ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα περιέχει όλα τα μητρώα και τις πληροφορίες και θα αναπτυχθεί σε όλους τους δήμους, με τη δημιουργία των Κέντρων Κοινότητας που θα στελεχωθεί μέσω ΑΣΕΠ με το αναγκαίο προσωπικό. Επίσης θα συντονίζει και θα ενοποιεί στις διαδικασίες τόσο τους δημόσιους όσο και τους ιδιωτικούς φορείς που παρέχουν φροντίδα σε αδύνατες ομάδες

Βέβαια όπως ανέφερε η κυρία Φωτίου επιβεβλημένη είναι η αναβάθμιση χωρίς ωστόσο τα σχετικά κονδύλια παραπέμποντας στην γνωστή ιστορία των “γεμιστών”.

Τέλος η κυρία Φωτίου σημείωσε ότι το κτίριο του παραρτήματος ατόμων με αναπηρία θα μπορούσε να φιλοξενήσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα με ενίσχυση φυσικά του εξειδικευμένου προσωπικού. Το απόγευμα είναι η κεντρική ομιλητής σε ανοιχτή εκδήλωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική πολιτική.

SnapShot(62) SnapShot(68) SnapShot(66) SnapShot(65) SnapShot(64) SnapShot(63)