Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Personality and Social Psychology, όσοι άνθρωποι τραβάνε πολλές φωτογραφίες με ότι τους ενδιαφέρει γύρω τους, αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι από εκείνους που δεν φωτογραφίζουν καθόλου.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Κρίστιν Ντιλ, μελέτησαν περισσότερους από 2.000 ανθρώπους και ανακάλυψαν πως εκείνοι που φωτογραφίζουν αυτά που τους αρέσουν κατά τη διάρκεια μιας βόλτας σε μια ξένη πόλη ή μουσείο ή ακόμα και το γλυκό που μόλις τους σέρβιραν, περνούν καλύτερα από όσους δεν φωτογραφίζουν καθόλου.

«Η φωτογράφηση μπορεί να αυξήσει την ευχαρίστηση των θετικών εμπειριών, αυξάνοντας την προσωπική εμπλοκή κάποιου σε αυτές», εξηγεί η Δρ Ντιλ.

Οι εθελοντές, μετά από την υποβολή τους σε τρία πειράματα σε πραγματικές συνθήκες και έξι σε εργαστηριακές συνθήκες, όπου κλήθηκαν είτε να φωτογραφήσουν ότι τους αρέσει γύρω τους, είτε όχι, δήλωσαν ότι ένιωσαν πιο ευτυχισμένοι φωτογραφίζοντας συγκριτικά με εκείνους που επέλεξαν να μη βγάλουν φωτογραφίες.